Angajat al ambasadei SUA, accidentat mortal de o maşină aparţinând fotbalistului Ciprian Marica. La volan era un prieten al fotbalistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina fotbalistului Ciprian Marica a fost implicată miercuri într-un accident rutier.  Din primele informaţii, la volanul autoturismului se afla un prieten al fotbalistului care ar fi accidentat mortal un motociclist în zona Pipera-Tunari. Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

UPDATE Primul-ministru Victor Ponta şi-a exprimat miercuri regretul faţă de decesul cetăţeanului român, angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti, care a murit în urma accidentului rutier.

„Din păcate, imediat cum am aterizat (din turneul asiatic - n.red.) am aflat vestea proastă şi aş vrea să exprim tristeţea noastră şi solidaritatea faţă de pierderea suferită. Cred că în faţa unor asemenea tragedii, prietenia şi parteneriatul nostru se dovedesc a fi unele puternice”, a afirmat premierul Victor Ponta la recepţia oferită de Ambasada SUA la Bucureşti.

UPDATE Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a confirmat că un angajat al misiunii diplomatice americane a decedat miercuri în accidentul de maşină provocat de autoturismul deţinut de fotbalistul Ciprian Marica.

„Este o zi grea pentru ambasadă. Cred că mulţi dintre voi aţi văzut relatările din presă, potrivit cărora un angajat al ambasadei a murit astăzi într-un accident de maşină. Este o reală pierdere. Este un om care a avut o influenţă pozitivă asupra vieţilor multora dintre noi şi, din respect pentru familia lui, nu pot să răspund la mai multe întrebări“ a afirmat Butcher, înainte de începutul recepţiei de Ziua Naţională a SUA.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis pe numele şoferului

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, se pare că bărbatul de 44 de ani, care se afla la volanul maşinii lui Ciprian Marica, ar fi ieşit dintr-o curte şi nu a acordat prioritate.

„Autoturismul nu i-a acordat prioritate motociclistului. În urma impactului, acesta a murit. Şoferul a fost testat cu etilotestul, însă rezultatul a fost zero. O să stabilim cu exactitate viteza pe care o avea motociclistul pentru că acul vitezometrului nu este blocat”, a declarat comisarul şef Silviu Ruse.

Motociclistul care a fost implicat în accident a murit pe loc.

„În jurul orei 14.00 am primit o solicitare şi s-a trimis un prim echipaj de ambulanţă, care a ajuns la faţa locului în 11 minute, dat fiind traficul foarte aglomerat. Ulteior, am mai trimis un al doilea echipaj, cu dotări mai înalte şi cu un medic. Bărbatul avea în jur de 30 de ani şi prezenta un traumatism cranio-cerebral sever, a intrat în stop cardio-respirator şi, în ciuda resuscitărilor care au durat 40 de minute, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta. Practic, a decedat în momentul impactului”, a declarat pentru adevarul.ro medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIf). 

Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, victima era angajată în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite