Blue Air a operat zboruri cu avionul prăbuşit în Rusia, accident în care au murit 50 de persoane. Boeingul a mai avut un accident grav în 2001 în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blue Air a operat curse cu avionul care s-a prăbuşit duminică în Rusia în perioada 2005-2008 FOTO blueairweb.com
Blue Air a operat curse cu avionul care s-a prăbuşit duminică în Rusia în perioada 2005-2008 FOTO blueairweb.com

Compania românească Blue Air a operat în perioada 2005-2008 curse cu avionul care s-a prăbuşit duminică în Rusia, accident în care şi-au pierdut viaţa 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Aeronava a mai fost implicată într-un accident grav în 2011, care a avut loc în Brazilia.

Avionul Boeing de tip 737-500, prăbuşit duminică în Rusia, pe aeroportul din Kazan, a fost exploatat timp de 23 de ani, de către şapte companii în total, inclusiv de către compania românească Blue Air.

Avionul aparţinând companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor în 1990, a fost exploatat mai întâi de compania franceză Euralair Horizons, lichidată în 2005, apoi de către Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr.

El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, după care a servit trei ani în cadrul companiei braziliene Rio Sul. În decembrie 2001, pe când era exploatat de Rio Sul, a fost implicat într-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte, în Brazilia, fără să provoace victime, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa braziliană.

Pe o ploaie puternică, avionul care transporta în total 108 persoane, a atins solul înainte de pistă, a revenit în aer şi a recăzut pe pistă, rupându-i-se o parte a trenului de aterizare. Aeronava a alunecat pe reactorul situat pe aripa stângă pe o porţiune de 1,7 kilometri şi s-a oprit. A fost supus unor reparaţii importante şi reintrodus în serviciu.

Ulterior, a aparţinut firmei româneşti Blue Air, celei bulgăreşti Bulgaria Air şi a fost cumpărat de firma rusească Tatarstan.

Avionul, care venea de la Moscova, s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan şi a luat foc. Cei 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului au decedat toţi în accident.

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan a decedat în accidentul aerian produs duminică pe aeroportul din oraşul rus Kazan, anunţă vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov, citat de pagina online a RIA Novosti. Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani, unul dintre fiii preşedintelui Rustam Minnihanov, se afla în avionul prăbuşit duminică în centrul Rusiei.

În accident a murit şi Alexandr Antonov, şeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan.


Mai puteţi citi: 

Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Rusia era originar din Republica Moldova. Un membru al echipajului avionului care s-a prăbuşit, duminică, în oraşul rus Kazan, Capitala Republicii Tatarstan, era originar din Republica Moldova, cetăţean al Federaţiei Ruse.

Un avion de călători s-a prăbuşit în Rusia. Cel puţin 50 de persoane au murit. Cel puţin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit duminică în apropierea oraşului rus Kazan, anunţă presa rusă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite