UPDATE Accident Muntenegru. Trei dintre turişti, în comă. Patronul „Gregory Tour“ şi 20 dintre supravieţuitori, audiaţi de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la producerea tragediei din Muntenegru, trei dintre turiştii răniţi sunt în continuare în comă, starea celorlalţi pacienţi fiind în uşoară ameliorare. Tot luni, Ştefan Grigore, patronul firmei „Gregory Tour“ care a asigurat transportul turiştilor a fost chemat la parchet pentru noi audieri în legătură cu tragedia din Muntenegru. Totodată, 20 de persoane dintre cele rănite au fost audiate de anchetatori.

UPDATE  Chestorul de poliţie Viorel Vasile, şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale (DIC), din Poliţia Română, a declarat, luni, că au fost audiate 20 de persoane dintre supravieţuitorii accidentului din Muntenegru, celorlalte nouă urmând să li se ia declaraţii în momentul în care starea de sănătate le va permite.

Acesta a mai spus că, începând de marţi, vor fi restituite o parte din bunurile persoanelor implicate în accident, care au fost găsite în prăpastie şi remise poliţiei de către autorităţile din Muntenegru.

„Începând cu mâine (marţi, n.r.) dimineaţă, primele persoane vor fi invitate, le vor fi prezentate aceste obiecte şi le vor fi restituite. Doar acelea care sunt clar ale lor, urmând ca pe celelalte să le restituim pe parcurs“,  a precizat Vasile.

Procedura restituirii se va desfăşura în incinta Jandarmeriei, acolo unde bunurile au fost depozitate şi păzite.

UPDATE Patronul „Gregory Tour“, Ştefan Grigore, a fost luni la Parchetul Instanţei Supreme pentru a duce anchetatorilor mai multe documente şi pentru a da noi declaraţii în faţa procurorilor în legătură cu tragedia rutieră, de săptămâna trecută, din Muntenegru.

El a precizat că analizele şi actele şoferilor sunt în regulă, iar autocarele firmei sunt de ultimă generaţie, cumpărate din Germania.

La ieşirea din sediul Parchetului Instanţei Supreme, Ştefan Grigore, patronul firmei care a asigurat transportul turiştilor implicaţi în tragedia rutieră care a avut loc pe 23 iunie, a spus că a prezentat, până la acest moment, toate documentele necesare procurorilor în ancheta privind accidentul din Muntenegru, precizând că acestea sunt în regulă.

Patronul „Gregory Tour“ a adăugat că, pentru a fi la standarde ridicate, toate autocarele firmei sale sunt noi, cumpărate din Germania.

O singură pacientă rănită internată la Spitalul Elias

La Spitalul Elias a mai rămas internată doar una dintre cele patru femei aduse în unitatea sanitară după producerea accidentului din Muntenegru.

Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias a declarat luni că aceasta va fi transferată pe secţie, unde va putea începe recuperarea. Celelalte trei persoane au fost externate.

Nouă persoane rănite la Spitalul Floreasca

La Spitalul de Urgenţă Floreasca, situaţia celor nouă răniţi care au rămas internaţi evoluează bine, cu excepţia persoanei aflate în comă, a declarat şi purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Bogdan Opriţa.

Acesta a precizat că din cele zece persoane rănite în accidentului din Muntenegru şi internate în Spitalul Floreasca, una a fost externată, una este în comă, la Terapie Intensivă, două sunt în Clinica de ortopodie, una în postoperator chirurgie, iar alte cinci, care au fost operate pentru diverse fracturi, au fost duse după intervenţia chirurgială în secţia de Terapie Intensivă.

„Asta nu înseamnă că starea celor cinci s-a agravat, ei fiind duşi la Terapie Intensivă după ce au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale ortopodice. Iniţial, pacienţii au fost internaţi în anumite secţii, în funcţie de leziunea dominantă cu care au ajuns la spital. Ulterior, în funcţie de suferinţele nou descoperite şi de gravitatea acestora, au fost mutaţi în alte secţii“, a mai spus Bogdan Opriţa.

Opt pacienţi internaţi la Spitalul Universitar

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti mai sunt internaţi opt pacienţi, dintre care doi sunt în stare critică. Alte trei persoane rănite în accidentul din Muntenegru au fost externate din SUUB la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Leonard Grecescu.

Patru răniţi internaţi la Bagdasar-Arseni

La Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni, starea celor patru răniţi este mai bună, iar una dintre paciente ar putea fi externată cel mai probabil marţi, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Florian Bica.

El a precizat că luni a fost operată pacienta cu fractură de coloană lombară, dar starea postoperatorie a acesteia ar putea fi stabilită abia la 24 de ore de la intervenţie.

Citeşte mai multe despre carnagiul din Muntenegru

FOTO UPDATE Accident Muntenegru. Mărturie din autocarul groazei: „Când m-am trezit l-am văzut pe domnul Arafat lângă mine... am crezut că visez“

Victimele accidentului din Muntenegru internate încă în spitale din Capitală se simt mai bine. Multe dintre ele vor fi externate în cursul zilei de vineri, spun medicii. În plus, poliţiştii muntenegreni susţin că datele din "cutia neagră" a autocarului arată că la ieşirea din tunel acesta circula cu 80 de km la oră. Una dintre victime însă susţine că pe pod era un grup de copii şi că în acea zonă era imposibil să se poată circula cu 80 km/oră.

FOTO Reportaj exclusiv în Muntenegru. Primii sârbi ajunşi la morţi şi la răniţi: „Puţini mai aveau puterea să urle! Carnea cădea de pe ei!“

Adevarul.ro îţi prezintă, de astăzi, prima parte a unei serii de reportaje exclusive din Muntenegru, locul în care, în Duminica Rusaliilor, s-a petrecut una dintre cele mai mari tragedii ale României ultimelor 20 de ani: accidentul în care 18 români au murit şi alţi 29 au fost răniţi. Astăzi: poveştile sârbilor din zona Morača, cei care au ajuns primii la autocarul-groazei şi au salvat vieţi

Reportaj exclusiv în Muntenegru: Prăpastia în care s-a prăbuşit „autocarul morţii“, loc de pelerinaj pentru turişti: „Ce-am văzut ne-a îngrozit!“ Imagini şocante!

Locul de unde autocarul morţii s-a prăbuşit în râpa adâncă de 40 de metri a devenint punctul de oprire a turiştilor care merg în vacanţă în republica iugoslavă. Ca o troiţă românească, parapetul sfâşiat în accidentul din Muntenegru este ticsit de lumânări aprinse şi de mesaje de mulţumire ale românilor adresate muntenegrenilor.

FOTO Accident Muntenegru. „Cutia neagră“ a autocarului morţii a fost demontată joi de anchetatori. Poliţiştii au vorbit cu 18 dintre persoanele rănite

Cele două victime ale accidentului din Muntenegru internate la spitalul „Elias” nu vor fi externate joi, deşi starea lor de sănătate este foarte bună. Acestea mai au nevoie de consiliere psihologică pentru a depăşi evenimentele prin care au trecut. Alţi cinci răniţi ar putea fi externaţi vineri de la Spitalul Universitar. În Muntenegru, tahograful autocarului căzut în prăpastie a fost demontat joi, cardul urmând să fie accesat de anchetatori.

Mareea Travel aruncă pisica moartă în curtea transportatorului: Pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţin Gregory Tour

Directorul agenţiei care a organizat circuitul turistic, Marius Usturoiu, susţine că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului încheiat de acestă cu agenţia de turism.

Tragedia din Muntenegru, anunţată de un pasager: „Ne-am răsturnat. Nu am văzut ce s-a întâmplat“

Directorul agenţiei de turism Mareea, ce a organizat sejurul în Muntenegru, Marius Usturoi, a declarat, pentru „Adevărul“ că tragedia a fost anunţată în ţară, duminică seară, în jurul orei 18.00, de unul dintre turiştii aflaţi în autocar. Grupul plecase din Bucureşti sâmbătă dimineaţă la ora 5.30.
 

Directorul firmei care deţinea autocarul tragediei din Muntenegru: „Inspecţiile tehnice erau la zi“. Societatea a fost înfiinţată în 2011

Ştefan Grigore, directorul firmei Gregory Tour Holiday SRL, cea care a asigurat transportul în Muntenegru, a declarat, luni dimineaţă, că autocarul avea inspecţiile tehnice la zi, iar şoferii au respectat timpii de oprire, adică la fiecare trei ore.

Raed Arafat, despre cumplitul accident din Muntenegru: „Nu toate victimele au fost încă identificate!”

Două avioane dotate cu echipamentele medicale necesare, precum şi cu personal medical specializat vor merge în Muntenegru pentru a transporta românii care au fost răniţi în accidentul care a avut loc duminică, a anunţat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Un al treilea avion va aduce în ţară persoanele decedate în urma impactului.
 

FOTO VIDEO Filmul tragicului accident din Muntenegru, soldat cu moartea mai multor români plecaţi într-un circuit turistic

Spitalul din Muntenegru, la care au fost duse 33 de persoane care se aflau în autocarul implicat în accidentul produs duminică seara, a publicat o listă cu numele celor internaţi. Un autocar, care avea număr de înmatriculare de România, s-a răsturnat într-o prăpastie. Ministerul de Externe a anunţat luni dimineaţă că numărul persoanelor decedate a ajuns la 18.

Guvernul verifică dacă firma de transport în Muntenegru a respectat condiţiile de siguranţă

Guvernul a anunţat, luni, că va iniţia rapid toate verificările necesare pentru a se vedea dacă firma implicată în organizarea transportului din Muntenegru a respectat toate prevederile legale de siguranţă.
 

Presa din Muntenegru: în momentul accidentului, şoferul conducea prea repede

În momentrul în care s-a petrecut tragedia, şoferul conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie din centrul clinic din capitala muntenegreană. 18 persoane au murit, iar alte 29 au fost rănite în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România, a anunţat, duminică, ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic.

VIDEO Grigore Cartianu, despre grija statului român faţă de cetăţenii săi: „Avem o problemă majoră legată de somnolenţa autorităţilor în astfel de situaţii“

Tragedia din Muntenegru, în care 18 români au murit într-un accident de circulaţie, aduce din nou în atenţia opiniei publice gestionarea crizelor de către statul român. Rudele călătorilor care se aflau în autobuzul groazei au reclamat probleme în relaţia cu funcţionarii Ministerului de Externe în momentul în care au vrut să afle detalii despre starea de sănătate a apropiaţilor. 

Accident Muntenegru. Ce (n-)a făcut Patriarhul BOR în aceste zile?

Cum ne-am obişnuit de atâţia ani, o altă dezamăgire a venit din partea BOR în aceste zile. Oare ce a făcut patriarhul BOR de la aflarea tragediei? Mai nimic. Şi-a văzut de treabă. Luni, a doua zi de Rusalii, şi a după aflarea tragediei, Dănuţ era în plină sărbătoare: 5 ani de activitate a centrului de presă Basilica, proiectul său de suflet.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite