Accident în lanţ pe DN 6: nouă maşini s-au ciocnit din cauza poleiului. Traficul este blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma impactului, trei persoane au fost rănite FOTO Arhivă
În urma impactului, trei persoane au fost rănite FOTO Arhivă

Traficul rutier este blocat, vineri dimineaţă, pe Drumul Naţional 6, în judeţul Mehedinţi, în urma unui accident în care au fost implicate nouă autovehicule şi care s-a produs din cauza poleiului, trei persoane fiind rănite.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5.30 în comuna Tâmna, satul Faţa Cremenii.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Mehedinţi, comisar Gabriel Lică, iniţial un tir încărcat cu bovine a derapat şi s-a răsturnat, apoi alte cinci autotrenuri şi trei autoturisme nu au putut frâna şi s-au ciocnit.

În urma accidentului, trei persoane au fost rănite şi transportate la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, medicii spunând că sunt în stare stabilă, transmite Mediafax.

Sursa citată a mai spus că principala cauză a accidentului este poleiul, acuzând Compania de Drumuri Naţionale că până la producerea accidentului nu a intervenit cu niciun utilaj pentru a împrăştia material antiderapant pe şosea.

Şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi a mai spus că din acest motiv administratorul drumului va fi amendat de către poliţie şi va fi menţionat în procesul-verbal de constatare a accidentului ca fiind responsabil pentru rănirea celor trei persoane.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul este blocat în zonă, pe ambele sensuri formându-se coloane de maşini pe mai mulţi kilometri.

La faţa locului sunt aşteptate utilaje de la CNADNR care să ridice de pe carosabil autotrenurile, ce au format un zid pe şosea, astfel că nu se poate trece nici pietonal.

Directorul Direcţiei Drumuri Naţionale Mehedinţi din CNADNR, Cornel Folescu, care a venit la faţa locului după producerea accidentului, s-a arătat deranjat de întrebările jurnaliştilor privind lipsa de intervenţie a drumarilor. El a refuzat să răspundă de ce nu s-a intervenit, susţinând că traficul este blocat din cauza cercetărilor Poliţiei şi că va fi reluat atunci când Poliţia va încheia ancheta la faţa locului.

La locul accidentului a ajuns şi prefectul judeţului, Nicolae Drăghiea, care a spus că, cel mai probabil, vor fi luate măsuri în cazul Direcţiei de Drumuri pentru lipsa de intervenţie.

Vineri dimineaţă, pe toate drumurile din judeţul Mehedinţi se circulă cu dificultate din cauza poleiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite