Accident grav la Combinatul Oltchim. Un muncitor a murit, iar altul este grav rănit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a produs la Combinatul chimic Oltchim
Accidentul s-a produs la Combinatul chimic Oltchim

Un muncitor în vârstă de 48 de ani a murit si altul în vârstă de 50 de ani a fost rănit grav după ce amândoi au căzut patru metri în gol. Cei doi au fost găsiti într-un recipient de colectare care era gol.

Accidentul s-a petrecut pe platforma combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, în jurul orei 10:30. Din primele cercetări, se pare că, muncitorii făceau lucrări de reparaţie la un recipient în care fusesera anumite substante toxice, iar din cauza emanaţiilor de gaze, s-ar fi intoxicat, potrivit News.ro. 

 Muncitorul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, iar Politia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă si vătămare corporală din culpă, în urma accidentului. 

Reprezentanţii ISU au precizat, pentru Agerpres, că accidentul s-a produs marţi dimineaţa, în jurul orei 9,34. La intervenţie au participat un echipaj de la SMURD Vâlcea, două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea şi o ambulanţă de la combinatul chimic.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul muncitorului de 48 de ani, decedat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, cei doi muncitori efectuau lucrări de reparaţii la un recipient în care au fost anterior substanţe toxice şi este posibil să se fi intoxicat din cauza emanaţiilor de gaze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite