Abia eliberat condiţionat din închisoare, Fane Căpăţînă a ajuns din nou după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia eliberat din penitenciar, interlopul Ştefan Dinu, mai cunoscut sub porecla de Fane Căpăţână, a ajuns din nou după gratii. Asta după ce joi a fost prins în flagrant de poliţiştii ilfoveni în timp ce încerca să jefuiască o persoană prin metoda "Maradona" în Complexul Dragonul Roşu din Dobroieşti din Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, acesta s-a folosit de o legitimaţie falsă de poliţist şi a reuşit să-i fure unui bărbat 60 de lei.

Căpăţână a fost reţinut şi dus la audieri. Procurorii urmează să decidă dacă vor emite pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru înşelăciune. 

Ultima oară, interlopul a fost reţinut în septembrie 2009. Atunci acesta a fost prins îmbrăcat în poliţist, în timp ce îi trăgea pe dreapta pe şoferi, pentru a-i jefui. Bărbatul a prezentat o legitimaţie de poliţist de la Serviciul Antidrog, a făcut o percheziţie într-o maşina, din care a sustras suma de 1.500 de euro.

Judecătoria Topoloveni (Argeş) a decis arestarea lui Căpăţână, pentru înşelăciune şi fals de identitate. În scurt timp a fost condamnat la închisoare pentru 7 ani, dar după numai trei ani a fost eliberat condiţionat. Decizia a fost luată de către magistraţii bistriţeni, la propunerea comisiei de disciplină a Penitenciarului Bistriţa, după ce şi-a ispăşit nici jumătate din pedeapsă. Motivul: bună purtare. 

Fane Căpăţână a mai fost condamnat la opt ani de închisoare în 2003 pentru furt de maşini, tâlhărie şi vătămare corporală şi la şapte ani şi jumătate de detenţie pentru că în 1997 l-a înjunghiat pe fotbalistul Laurenţiu Lică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite