A scăzut numărul accidentelor rutiere grave, dar a crescut numărul persoanelor decedate în astfel de condiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nunărul persoanelor care au murit în urma accidentelor rutiere a crescut cu 6% FOTO Mediafax
Nunărul persoanelor care au murit în urma accidentelor rutiere a crescut cu 6% FOTO Mediafax

Numărul persoanelor care au murit în urma accidentelor rutiere a crescut cu 6% în primele şase luni ale acestui an. Asta reiese dintr-o evaluare a Ministerului de Interne în care se precizează că în 2016 s-a înregistrat cea mai mică valoare a incidenţei de accidente rutiere din ultimii nouă ani.

Ministerul de Interne anunţă că în primele şapte luni ale acestui an a scăzut numărul accidentelor grave de circulaţie cu 4,8%, al persoanelor rănite grav cu 6,8%. Cu toate acestea, a crescut cu 6% numărul persoanelor decedate în accidente rutiere. 

Pentru reducerea riscului rutier au fost organizate mai multe acţiuni, fiind date peste 772.000 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute peste 49.000 de permise de conducere şi peste 19.000 de certificate de înmatriculare. 

Totodată, MAI anunţă că în 2016 infracţionalitatea a scăzut cu peste 6% faţă de perioada similară a anului trecut şi se menţine un trend descrescător, fiind înregistrată cea mai mică valoare din ultimii 9 ani.

„Pentru asigurarea acestui climat general de siguranţă, anul acesta MAI a pus accent deosebit pe măsurile cu caracter preventiv în mediile cu risc infracţional, acţiunile cu efective mărite cu caracter de descurajare, reacţia rapidă la evenimente pentru a preveni escaladarea acestora şi pe suplimentarea dispozitivelor implicate în gestionarea evenimentelor şi adunărilor publice de amploare”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Interne.

În aceeaşi perioadă s-a intervenit la peste 400.000 de solicitări prin 112, la peste 82% din intervenţii Poliţia Română acţionând în mai puţin de 10 minute de la sesizare.

„În această perioadă s-au desfăşurat peste 52.000 de acţiuni cu efective mărite şi s-au executat 27.552 de misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente şi manifestări cu public numeros. Menţionăm că anul acesta numărul evenimentelor de amploare a crescut cu 76,5% faţă de anul 2015, la aceste manifestări nefiind înregistrate incidente deosebite în planul ordinii şi siguranţei publice”, potrivit documentului citat.

Ministerul mai anunţă că s-a constatat şi o scădere de peste 14% în cazul infracţiunilor de furt, iar în cazul infracţiunilor stradale scăderea este de peste 9%. De asemenea, tâlhăriile au scăzut cu 5%, iar infracţiunile de tentativă de omor cu aproape 30 %.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite