A picat prost

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni
Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni

Avionul cu echipaj medical din Apuseni a picat prost pentru toată lumea. A picat fix în mandatul domnului Stroe, care a picat examenul de bun simţ, şi a picat apoi din funcţia de ministru. Prost a mai picat domnul Stroe din situaţia asta, cum i-a fost tot mandatul.

E clar pentru toată lumea, a picat prost avionul acesta fix în munţi. Putea să pice mai bine la câmpie, că - vorba domnului Ion Burlui de la Inspectoratul de urgenţă, „iarna nu-i ca vara iar la munte nu-i ca la câmpie“. A picat prost şi fraza asta aşa că a picat şi domnul Burlui „spiritualu′“.

A picat la fel de prost avionul acesta şi pentru parlamentari, care se aflau în vacanţă şi nu s-au înghesuit să facă o comisie de anchetă a accidentului aviatic. Dacă pica pe terenul preşedintelui, mai la câmpie, poate era o şansă să pună la treabă „Comisia Nana de investigare a catastrofei aviatice din mandatul şi de pe pământul lui Traian Băsescu“. Dar avionul a picat prost, fix în pădurile din Apuseni unde pământul nu rodeşte suspendări constituţionale.

Prost a picat avionul ăsta şi pentru servicii, într-o zonă neacoperită de crâşme urmărite operativ. În cârciumile din Apuseni nu se întâlnesc politicienii aşa că, pentru localizare, a fost nevoie de mai mult efort decât de obicei. Nici infractori nu se aflau în avion, aşa că a picat prost avionul asta care zbura necontrolat  fără mandat de interceptare şi localizare.

A picat prost avionul ăsta şi pentru Guvern în întregime, care încă nu activase Comandamentul de Urgenţă pentru zăpezi iar şefii nu apucaseră să-şi cumpere puloverele de situaţii de urgenţă televizate.

Prost a picat avionul acesta şi pentru presă care nu mai are la îndemână echipe de investigaţii aşa că utilizează doar arsenalul de fraze patetice şi emoţionale standard în situaţii grave. Presa surprinde ultima „înălţare la cer a pilotului“ dar caută prea puţin motivele coborârii sale accelerate fără avertizarea „Mayday“.

Prost a mai picat avionul ăsta şi pentru proiectele ratate ale coaliţiei de la guvernare precum Regionalizarea, care ar fi şters graniţele zecilor de „unităţi administrative“ înainte ca şefii locali plus echipele din subordinea lor să se dea cap în cap pentru că prăbuşirea a avut loc pe graniţa a trei judeţe.

A picat prost avionul ăsta şi pentru opoziţia parlamentară care aşteaptă doar la greşeala adversarului, fără vreun proiect alternativ, şi cere acum motivat jertfa „copilotului“ puterii.

Prost a picat acest avion în Apuseni pentru toată România care, se vede, şi-a pierdut nu doar busola ci şi încrederea că va supravieţui unui accident oricât de mic.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite