Aproximativ două mii de oameni în a patra zi de proteste din Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2000 de oameni au manifestat în Piaţa Victoriei, luni seară, fiind a patra zi consecutivă de proteste antiguvernamentale. Vineri seara, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce Jandarmeria Română a eliberat cu forţa piaţa din faţa Guvernului, atacând mulţimea cu gaze lacrimogene.

Update: Un bărbat îmbrăcat în costum popular a fost ridicat luni seară din Piaţa Victoriei din Capitală, unde peste două mii de oameni au protestat pentru a patra zi la rând. Asupra bărbatului au fost găsite mai multe obiecte periculoase, iar Jandarmeria Bucureşti spune şi că el este suspectat şi că ar fi participat la violenţele de vineri seară.

La această oră, în faţa Guvernului se mai află câteva zeci de persoane

Update: La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor şi au cântat imnul de stat.

Oamenii au adus un steag mare al Uniunii Europene, pe care l-au întins în centrul pieţei. Protestatarii scandează ”Demisia!”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, ”Jandarmeria apără hoţia”.

Unii protestatari au venit şi în această seară însoţi de copii.

Dispozitivul de jandarmi este redus, însă piaţa este încercuită cu garduri.

Update: Traficul este restricţionat pe Şoseaua Kiseleff, de la strada Arhitect Ion Mincu, dar şi de pe strada Paris către Statuia Aviatorilor.

Update: Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la aproximativ o mie, în a patra zi consecutivă de proteste antiguvernamentale. Oamenii au adus un steag mare al Uniunii Europene, pe care l-au întins în centrul pieţei. Protestatarii scandează ”Demisia!”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, ”Jandarmeria apără hoţia”.

Piaţa Victoriei din Capitală a început să se umple din nou, luni seara, în cea de-a patra zi de proteste împotriva Guvernului. Protestul a fost anunţat printr-un eveniment pe Facebook.

„Cei care o să fiţi în Piaţa Victoriei sau în alte locuri din România diseară, vă invităm să creăm un spaţiu de 30 de minute pentru România.
20:55 - 21:00 - 5 minute de linişte. Putem folosi acest timp şi ca să recitim imnul în timpul ăsta, se aude mult mai bine când multe persoane ştiu mai multe strofe. :)
21:00 - 21:05 - Imnul Romaniei + luminiţe
21:05 - 21:25 - Ne aşezăm în grupuri alături de familie, prieteni sau persoane pe care tocmai le-am cunoscut acum şi avem ăn acelaşi timp conversaţii constructive pentru România.
După conversaţiile voastre fă o postare (video,text,live,etc) cu hashtag-ul #pentruromania”, arată organizatorul evenimentului.

Un alt miting antiguvernamental a avut loc şi duminică seară pentru a treia zi consecutiv. Manifestaţia a fost anunţată pe Facebook, iar participanţii la protest au spus că nu vor pleca din faţa Guvernului până când actualul Executiv nu îşi va da demisia.

Protestul antiguvernamental care s-a desfăşurat duminică, s-a încheiat puţin după miezul nopţii. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii, iar la ora 21.00 au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat „Demisia”. Manifestaţia din Capitală s-a desfăşurat paşnic, iar câţiva oameni au făcut chiar o horă

Un nou comunicat al PSD, emis luni, îl atacă dur pe preşedintele Klaus Iohannis, numindu-l „dezbinatorul” şi acuzându-l că, „în loc să apere legea şi ordinea constituţională”, acesta „a ales să fie complicele şi susţinătorul agresorilor” prezenţi la „un protest ilegal”. PSD a mai spuns că, vineri seara, protestatarii „au atacat nejustificat forţele de ordine”, au incendiat şi au distrus, având ca scop final „ocuparea clădirii Guvernului”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite