A murit Traian Tandin, unul dintre criminaliştii care au lucrat la cazul „Râmaru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Tandin
Traian Tandin

Comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai renumiţi criminalişti români, care a participat şi la  prinderea celebrului Râmaru a decedat, sâmbătă, la vârsta de 75 de ani. Mulţi infractori celebri au fost prinşi de Tandin, care a ieşit la pensie în anul 2000.

„În urma cu câteva ore a urcat la ceruri colegul nostru, poliţistul şi scriitorul Traian Tandin. Dumnezeu să-l odihnească în pace.! La dorinţa lui, va fi incinerat. Ceremonia funebră va avea loc marţi 12 mai orele 12, la crematoriul Cenuşa. Traian Tandin s-a născut pe 7 martie 1945 şi a fost  un scriitor român de romane poliţiste”, se arată pe pagina de Facebook „Poliţişti - Uniţi Suntem Puternici”. 

A lucrat ca ofiţer criminalist în Serviciul Judiciar al Inspectoratului General al Poliţiei până în anul 2000, când a fost pensionat cu gradul de colonel. A scris cărţi inspirate din aventurile sale ca ofiţer şi a fost redactor-şef al revistei Poliţia Româna, A lucrat la cazul „Râmaru” cu faimosul criminalist Ceacanica, a elucidat peste 2000 de mistere judiciare şi nu s-a lăsat până nu a aflat adevărul despre marile erori făcute de justiţie în perioada regimului comunist. 

ion ramaru

Ion Râmaru

Traian Tandin este unul dintre cei mai faimoşi criminalişti ai perioadei comuniste, iar pasiunea lui era să dezlege mistere, de azi sau de acum o sută de ani”, mai arată sursa citată.

Dan Antonescu, specialist criminolog, susţine că Traian Tandin a fost un foarte bun judiciarist şi unul dintre puţinii ofiţeri care au avut curajul să înfrunte conducerea Miliţiei Capitalei. „A fost un ofiţer care l-a contrat pe fostul şef al Miliţiei Capitalei de pe vremea lui Ceauşescu, Marian Bărbulescu, care era un individ extrem de răzbunător. L-a înfruntat pentru că ştia că este bine pregătit, un bun meseriaş. Şi asta s-a văzut şi în cărţile lui unde, în cazul crimelor, a descris foarte fidel trăirile victimelor, autorilor şi poliţiştilor implicaţi ulterior în elucidarea respectivelor dosare”, a precizat Dan Antonescu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite