A murit împăratul autointitulat al romilor Iulian Rădulescu. Acesta avea probleme cardiace grave şi suferea de diabet

A murit împăratul autointitulat al romilor Iulian Rădulescu. Acesta avea probleme cardiace grave şi suferea de diabet

Iulian Rădulescu FOTO Adevărul

Împăratul autointitulat al romilor din România Iulian Rădulescu a murit, joi, acasă, în Sibiu. Anunţul a fost făcut de regele autointitulat al romilor, Dorin Cioabă, pe reţeaua sa de socializare

Ştiri pe aceeaşi temă

„A trecut la Domnul în această dimineaţă Împăratul Iulian Rădulescu. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată”, a scris Cioabă.

Potrivit acestuia, Iulian Rădulescu avea probleme cardiace grave şi suferea de diabet, fiind internat în spital în ultimele trei săptămâni. „Medicii nu au mai avut ce-i face, era şi foarte slăbit, aşa că luni l-au luat acasă”, a mai spus Dorin Cioabă.

Acesta a mai precizat că înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Sibiu, unde este aşteptat să ajungă şi unul dintre fiii lui Iulian Rădulescu, stabilit în Statele Unite ale Americii.

Cine a fost Iulian Rădulescu

Iulian Rădulescu s-a născut în 1938 şi a absolvit la seral cursurile Grupului Şcolar Agricol din cadrul Penitenciarului Aiud, promovând examenul de Bacalaureat în anul 1999 la un liceu seral din Sibiu.

În acelaşi an a obţinut şi titlul de doctor în limba rromani în India, cu un studiu despre limba rromani. A absolvit ulterior la distanţă Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Bucureşti, obţinând diploma de inginer în managementul companiilor în anul 2004.

A intrat în greva foamei în 1995

„Împăratul” a intrat în greva foamei la 12 mai 1995 acuzând guvernul român că îi etichetează pe rromi cu apelativul de “ţigani”, termen considerat de el ca fiind rasist. Guvernul a luat această decizie pentru a înceta utilizarea termenului oficial de “romani” (pentru ţigani) pentru că se făceau confuzii cu termenul de “români”.

Pentru rezolvarea situaţiei, s-a înlocuit termenul de “romani” cu cel de “rromi”. După o perioadă de certuri cu „regele” Ion Cioabă, Iulian Rădulescu a semnat cu “regele” un pact neoficial de neagresiune la data de 10 februarie 1997.

La data de 6 martie 1997, Iulian Rădulescu a anunţat că a emis un decret pentru crearea primului stat al minorităţii rromilor, cu numele simbolic de Cem Romengo, în oraşul Târgu Jiu, din sud-vestul României. În opinia sa, “acest stat are o valoare simbolică şi nu aduce atingere suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Nu va avea armată şi nici frontiere”. El a solicitat statului român să li se recunoască ţiganilor dreptul de proprietate asupra acestui teritoriu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările