A murit Paula Iacob. Avocata avea 83 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A murit Paula Iacob. Avocata Paula Iacob a murit, marţi seara, la vârsta de 83 de ani. În urmă cu o lună, aceasta a fost internată la spital după ce a suferit un accident vascular. Avocata ar fi murit în apartamentul ei.

„Din păcate, este adevărat. S-a stins azi noapte. Eu acum trebuie să mă ocup de formalităţile care însoţesc o asemenea nenorocire. Este un moment extrem de greu, îmi cer scuze că nu pot să vorbesc, dar este prea greu”, a declarat fiica Paulei Iacob, Ruxandra.

Marius Marinescu, prieten bun al avocatei, a confirmat că Paula Iacob a murit, marţi, la locuinţa ei.

„Am rămas înmărmurit când am auzit vestea. Nu-mi vine să cred că vorbesc la trecut de doamna Iacob. Ne cunoşteam de-o viaţă. Nimeni nu poate să aibă un cuvând rău despre doamna Iacob, toată lumea a iubit-o. S-a încheiat o epocă. De multe ori vorbeam cu doamna Iacob şi spuneam că Regina Maria este regina celor răniţi, despre doamna Iacob pot să spun că era regina avocaturii româneşti. Avea o vorbă bună pentru toţi oamenii necăjiţi", a spus Marius Marinescu, la România TV.

În urmă cu o lună, Paula Iacob a suferit un accident vascular şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală. Ulterior, aceasta a fost transportată la Spitalul Bagdasar.

Paula Iacob şi-a câştigat celebritatea când l-a apărat in tribunal pe Nicu Ceausescu, fiul dictatorului Nicolae Ceauşescu. 

A murit Paula Iacob. Ea a fost acuzată că a fost turnătoare la Securitate

Paula Iacob a fost turnătoare la Securitate (fostul serviciu secret în timpul comunismului), sub numele de cod „Gabriela” şi „Ioana”, o decizie definitivă fiind dată în iunie 2012 de Curtea Supremă.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) afirmă că Paula Iacob a fost recrutată de Securitate, în calitate de informator iniţial, sub numele de „Gabriela” în 1952, semnând apoi un nou angajament sub numele de „Ioana” în 1970. 

CNSAS a depus la dosar angajamentul acesteia, note scrise care ar fi fost semnate de Paula Iacob, cât şi note ale agenţilor de Securitate redactate pe baza declaraţiilor acesteia. Informaţiile furnizate de avocată vizau diaspora română din Germania şi jurnalişti din cadrul postului „Europa Liberă”.

Printre dosarele celebre pe care le-a reprezentat se numără şi „Valiza” în care a fost implicat Gigi Becali. De asemenea, aceasta a fost cea care s-a luptat pentru eliberarea profesorului implicat în scandalul sexual de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite