A început procesul Principesei Irina, inculpată în SUA pentru organizare ilegală de lupte cu cocoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În statul american Oregon a început marţi procesul în care Principesa Irina, fiica Regelui Mihai, este acuzată, alături de soţul ei, de organizarea ilegală a unor lupte cu cocoşi. Principesa este judecată în libertate.

Principesa Irina, dar şi soţul ei, ajutorul de şerif John Wesley Walker, îşi susţin nevinovăţia în procesul în care sunt acuzaţi că au organizat cel puţin zece lupte cu cocoşi la ferma lor din apropierea oraşului Irrigon din statul Oregon. 

Cei doi ar fi obţinut în jur de 2.000 de dolari în fiecare zi din aceste activităţi ilegale. 

Acuzaţiile care îi vizează sunt organizarea unui sistem ilegal de jocuri de noroc şi conspiraţie pentru încălcarea Legii statale privind protecţia animalelor.

Potrivit acuzării, luptele implicau zeci de cocoşi, echipaţi cu pinteni ataşaţi de picioare, luptând până la moarte într-un sport sângeros interzis în prezent în 50 de state americane. Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.

Alături de Principesa Irina şi de soţul ei, alte patru persoane sunt acuzate în proces. Este vorba despre David Sanchez, 29 de ani, Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, Mario "El Cuba" Perez, 62 de ani, şi Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani. 

Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Citiţi mai multe :

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, arestată pentru că organiza lupte ilegale de cocoşi

Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, au fost arestaţi în SUA, pe motiv că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din statul american Oregon.

Cine este Principesa Irina, arestată în SUA pentru organizarea de lupte ilegale cu cocoşi

Principesa Irina (60 de ani), a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, care a fost arestată joi de poliţiştii din SUA pentru organizarea de lupte ilegale cu cocoşi, s-a născut în februarie 1953 la Lausanne, în Elveţia. Ea locuieşte în statul Oregon din Statele Unite ale Americii, acolo unde şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii sale.

Casa Regală: Regele Mihai I, „profund întristat“ de arestarea Principesei Irina

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa.“, se arată într-un comunicat transmis de către Biroul de Presă al Casei Regale.

Monarhia, simbolul sub care s-a construit România modernă. Arbore genealogic

10 mai 1866. Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea în faţa Parlamentului următorul jurământ: „Jur de a fi credincios legilor ţării, de a păstra religiunea României precum şi întegritatea teritoriului ei, şi de a domni ca domn constituţional”. Cu aceste cuvinte, Carol devenea oficial domnitor al României.

Principesa celor trei infracţiuni: referatul de arestare al procurorilor în cazul Irinei Walker, fiica Regelui Mihai

Principesa Irina, a treia fiică a Regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, au fost arestaţi pentru că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor. Pe numele lor au fost emise 12 capete de acuzare, conform referatului procorurilor americani, care enumeră momentele când cei doi, împreună cu asociaţii lor, au încălcat legea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite