Taximetristul care a răpit o studentă din centrul Capitalei a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În momentul în care ar fi comis infracţiunea. bărbatul ar fi lucrat la altă companie de taxi decât cea reclamată de victimă FOTO Shutterstock
În momentul în care ar fi comis infracţiunea. bărbatul ar fi lucrat la altă companie de taxi decât cea reclamată de victimă FOTO Shutterstock

Agresorul tinerei în vârstă de 23 de ani, care la sfârşitul lunii februarie anunţa că a fost victima avansurilor sexuale ale unui taximetrist, a fost identificat şi reţinut. Aceasta are 35 de ani şi, potrivit anchetatorilor, se pare că acesta nu mai este taximetrist, iar în momentul în care a comis infracţiunea activa la altă companie decât cea precizată în declaraţia victimei.

Dosar Poliţiştii Secţiei 21 au reuşit să-l captureze pe bărbatul care la sfârşitul lunii trecute a răpit o tânără, a dus-o la Lacul Morii şi a încercat s-o violeze. Agresorul are 35 de ani şi a doua zi după atac şi-a dat demisia de la firma de taximetrie la care lucra

Taximetristul care la sfârşitul lunii trecute a răpit o studentă de 23 de ani pe care a încercat s-o agreseze sexual a fost reţinut, luni seara, de poliţiştii bucureşteni. Potrivit anchetatorilor, bărbatul are 35 de ani şi nu are entecedente penale. „A fost depistat după ce ar fi încercat să vândă telefonul pe care i l-a furat tinerei când a răpit-o. Din anchetă a reieşit că bărbatul nu mai activează acum ca taximetrist”, au explicat poliţiştii Secţiei 21 care l-au capturat.

După ce a fost dus la sediul secţiei, studenta de 23 de ani a fost chemată pentru a-l identifica. „Tânăra a fost dusă într-o cameră de unde a putut să îşi vadă agresorul printr-un geam. L-a identificat pe taximetrist dintr-un grup de bărbaţi. Este în continuare traumatizată. La un moment dat a şi precizat că îi era frică de faptul că nu l-ar mai putea recunoaşte”.

În timpul anchetei, taximetristul şi-a recunoscut în parte vina, drept urmare în cursul zilei de ieri, anchetatorii l-au dus pe câmpul de la Lacul Morii unde a dus-o pe tânără pentru a o viola. Aici au fost găsite atât geanta fetei, cât şi actele acesteia.

Anchetatorii au cerut ieri instanţei arestarea preventivă a bărbatului, însă până la închiderea ediţiei nu se luase o decizie în privinţa sa.

Tânăra şi-a publicat povestea pe Facebook

Cazul studentei răpite a devenit cunoscut după ce, pe 4 martie, pe pagina de Facebook a Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA a postat pe pagina de Facebook o mărturie a tinerei  aceasta a povestit teribila experienţă prin care a trecut.

Tânăra povestea cum, pe 28 februarie, după ce a ieşit în oraş cu nişte prieteni, în jurul orei 3.40 a luat un taxi pentru a se duce spre casă.

„Am urcat în taxi fericită şi sperând că voi ajunge repede, eram obosită şi somnoroasă. Am urcat în spate, aşa fac mereu. Am comunicat adresa şi am început să-mi planific activităţile şi programul pentru duminică. Nu am vorbit cu taximetristul, a fost o călătorie lejeră, la început. Când am ajuns aproape de casă, am scos 100 de lei şi am întrebat cât îi datorez. Taximetristul a spus că nu are mărunt şi am râs spunând că nu pot plăti cu cardul. Spunea că trebuie să schimbăm banii sau sa găsim un bancomat, iar în loc să oprească la non-stop, a apăsat pe acceleraţie”, se arată în postarea de pe Facebook.

Aceasta continuă spunând că nu mai ştia exact pe unde a mers cu maşina, ci doar că la un moment dat ar fi ajuns pe un câmp lângă Lacul Morii. „M-am uitat pe geam şi totul era negru în jurul maşinii, nu vedeam lumini, nu vedeam nimic. Atunci a spus ca vrea să facem sex, apoi a continuat să spună că vrea şi sex oral, a repetat asta de câteva ori”, se mai arată în textul citat.

„A coborât şi a deschis portiera din spate, bloca ieşirea cu corpul lui şi spune sa-i fac sex oral. Eu nu mă mai puteam mişca. A venit lângă mine, pe bancheta din spate. El vorbea, eu nu auzeam şi nu vedeam nimic, simţeam doar frica de moarte. Ştiu doar că sentimentul a venit brusc, când mă ameninţa”, a continua fata.

Ulterior, aceasta a povestit că şoferul a lăsat-o să coboare după ce l-a rugat de mai multe ori să îi permită să ia o gură de aer pentru că se simte rău şi că după aceea va face ce vrea el. Când s-a văzut afară din maşină, tânăra a rupt-o la fugă şi a reuşit să scape.

Taximetristul este cercetat în continuare pentru tâlhărie şi agresiune sexuală, cazul urmând să fie instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6.

Ce a răspuns compania Speed Taxi

Pe 9 martie însă, compania Speed Taxi a precizat că „îşi manifestă profunda indignare şi dezaprobă vehement tipul de comportament relatat în Scrisoarea deschisă”, arătând că nu se asociază cu aceste genuri de caracter. 

De asemenea, compania a precizat că la dispecerat nu a fost primită nicio sesizare de acest gen în ziua în care ar fi fost comisă fapta, dar nici în zilele următoare.

Mai mult, aceşti au menţionat că nu este exclus ca această „Scrisoare” a tinerei să fie o încercare nedeontologică de deteriorare şi defăimare a imaginii Speed Taxi.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cazul tinerei care a reclamat că a fost agresată de un taximetrist din Capitală face obiectul unei anchete a Poliţiei

Poliţiştii bucureşteni au demarat o anchetă după ce o tânără în vârstă de 23 de ani a reclamat faptul că, în dimineaţa zilei de sâmbătă, un şofer de taxi i-ar fi luat telefonul mobil şi geanta şi i-ar fi propus să întreţină raporturi sexuale. Fata nu a mers cu taxi-ul ca urmare a unei comenzi, astfel că anchetatorii încă încearcă să îl identifice.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite