Hoţul de lemne care l-a ucis pe pădurarul maramureşan Liviu Pop, care l-a prins la furat, a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost identificat şi capturat hoţul de lemne care la sfârşitul anului trecut l-a ucis cu sânge rece pe pădurarul Liviu Pop care l-a prins la furat. Aşa anunţă procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”La data de 10 august 2020, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârşit împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu),  tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept, prevăzute de art.257 alin.1 C.pen.  rap. la art. 188 alin.1 C.pen., art. 234 alin. 1 lit. a şi d rap. la art. 233 C.pen. şi art.343 alin.1 C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă ICCJ.

În Ordonanţa de reţinere, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:  

”În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza oraşului Târgu Lăpuş – sat Rogoz, jud.Maramureş, inculpatul - în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, jud. Maramureş,  pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras - l-a ucis prin împuşcare pe pădurar  cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia”, adaugă sursa citată.

Uciderea lui Liviu Pop, pădurar la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, judeţul Maramureş, ce a avut loc în octombrie 2019, a şocat o ţară întreagă.  Liviu Pop era de serviciu, când a fost sunat că hoţii de lemne transportă ilegal material lemnos. Fără să ştie ce îl poate aştepta, a pornit către pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ. A apucat doar să îşi sune şeful de district pentru a-l informa despre situaţie. Acesta a anunţat de urgenţă poliţiştii, dar oamenii legii au găsit trupul plin de vânătăi şi ciuruit de gloanţe zăcând într-o râpă.

Hoţii de lemne surprinşi în pădure de Liviu Pop s-au luat, iniţial, la bătaie cu acesta, iar apoi l-au împuşcat pe pădurar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite