A apărut documentul care a stat la baza arestării „regelui asfaltului“. Urmează alte arestări spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Iordache, proprietarul companiei de drumuri Romstrade. FOTO: Adevărul
Nelu Iordache, proprietarul companiei de drumuri Romstrade. FOTO: Adevărul

Documentul care a stat la baza arestării omului de afaceri Nelu Iordache are 86 de pagini şi dezvăluie mecanismele prin care acesta a fraudat statul român.

Nota de control întocmită de procurorii Departamentului de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) în cazul Romstrade, firma aşa-numitului "rege al asfaltului", Nelui Iordache, a fost încheiată în doar două exemplare. Unul a rămas la DLAF, iar un altul a fost transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Documentul arată că Nelu Iordache a schimbat destinaţia a 25 de milioane de lei, bani proveniţi din bugetul general al Comunităţii Europene şi cofinanţarea aferentă, în alte scopuri decât cele prevăzute în contract. Din acest motiv, Nelu Iordache a fost arestat la data de 3 decembrie. 

Procurorii DLAF scriu în nota obţinută de revista Tir Magazin că Nelu Iordache a comis această infracţiune cu ajutorul lui Florian Toader, administrator SC GRUP CONSTRUCT SRL şi SC HABITAT CONSTRUCT SRL, Carmen-Floriana Eremia, administrator SC CONSTRUCT PLUS SRL, Paul Radu, administrator SC UNION PROD COMPANY SRL, Dragoş Ionel Niia, administrator SC JAYPART SRL.

Surse din DNA, citate de tirmagazin.ro,  susţin că în umătoarele zile este posibil să asistăm la o serie de arestări în cazul Romstrade. Numele vehiculate sunt cele ale prietenilor şi asociaţilor lui Nelu Iordache: Dragoş Niia, Florian Toader, Carmen Eremia şi Paul Radu.

De asemenea, cea mai spectaculoasă arestare preconizată pare să fie cea a Danielei Drăghia, fost director general interimar al CNADNR, persoana care a făcut, fără justificări temeinice, plăţi de valori foarte  mari către firma Romstrade, patronată de Nelu Iordache.

Citeşte AICI documentul de control al procurorilor DLAF.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite