Ţările balcanice au aceleaşi probleme în domeniul educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Educaţia în Balcani
Educaţia în Balcani

Diplomaţi din România, Turcia, Macedonia şi Albania au dezbătut problemele educaţiei din Balcani la cea de a XV a ediţie a conferinţei „Reforma educaţională în secolul XXI în ţările balcanice", care a fost găzduită anul acesta de Universitatea Lumina din Capitală.

Reuniunea diplomaţilor a fost o iniţiativă a Universităţii Lumina, prin care s-a încercat intensificarea colaborării interuniversitare cu ţările din Balcanii de Vest şi regiunea extinsă a Mării Negre.

„Ţările balcanice se confruntă în mare cu aceleaşi probleme în educaţie", a afirmat dna. Naime Öztürk Meral, Ataşat cultural al Republicii Turcia (Secretar II), care a declarat că susţine întru totul cooperarea inter-universitară.

Subiectele dezbătute în cadrul conferinţei au făcut referire la reforma curriculară, importanţa leadership-ului educaţional, fluiditatea accentuată a modificărilor legislative (în special cele care adresează abandonul şcolar), apariţia noilor programe de studii sau utilizarea noilor instrumente de IT& C în procesul educaţional.

Printre cele mai importante rezultate al acestei conferinţe se numără proiectul de protocol interuniversitar care în prezent se află în analiza misiunilor diplomatice, şi nu în ultimul rând, antologia pedagogilor din balcani, următorul proiect ambiţios al organizatorilor acestui eveniment.

în acest an, conferinţa a fost organizată de către Societatea Balcanică pentru Pedagogie şi Educaţie împreună cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite