Ţară fără autorizaţie: 93% din şcolile din România nu au autorizaţie de la pompieri, Arena Naţională a fost închisă de ISU, Guvernul face apel la patronii de discoteci

Ţară fără autorizaţie: 93% din şcolile din România nu au autorizaţie de la pompieri, Arena Naţională a fost închisă de ISU, Guvernul face apel la patronii de discoteci

Sorin Cîmpeanu, primul-ministru interimar, a avertizat patronii de cluburi de discoteci să respecte legea pentru că ISU va efectua controale şi va închide unităţile cu probleme

Doar aproape 1.300 de şcoli din România, reprezentând 7% din numărul total de 19.000 de şcoli, au autorizaţie de la pompieri, potrivit situaţiei prezentate sâmbătă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care deţine totodată şi portofoliul de ministru al Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că 7% din şcolile din România, respectiv 1.295 din totalul de 19.000, au autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, restul neavând astfel de documente. "Asta este realitatea", a spus Cîmpeanu.
 
 
"Dacă prindem un club sau o discotecă care depăşeste cifrele prevăzute prin autorizaţie, o închidem pe 60 de zile şi o să amendăm între 30 şi 100.000 de lei, aşa cum prevede legea. (...) Vor fi controale şi astăzi, şi mâine, şi poimâine, continuu", a punctat şi secretarul de stat Raed Arafat.
 
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, întrebat câte spitale sunt fără autorizaţie de la pompieri, a răspuns că sunt în evaluare şi săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanţ.
 
Meciul Steaua - FC Botoşani, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii I, se va disputa la Cluj-Napoca, după ce autorităţile au constatat că Arena Naţională din Bucureşti nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, însă, la Guvern, că există soluţii tehnice, astfel încât Arena Naţională să primească autorizaţia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările