Şoselele din România: 420 de hectare de gropi

Şoselele din România: 420 de hectare de gropi

Şeful CNADNR a declarat că reabilitarea şoselelor este o "prioritate absolută" până pe 15 iunie

420 de hectare de gropi s-au format, iarna aceasta, pe drumurile din România. Toate acestea necesită reparaţii de zeci de milioane de euro, dar nu există, încă, fonduri alocate lucrărilor de reabilitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR), condiţiile meteorologice nefavorabile din iarna 2009-2010 au dus la crearea a 140 de hectare de gropi şi a 280 de hectare de suprafeţe care trebuie reabilitate. Astfel, din totalul 11.150 de hectare de şosea, 420 au fost deteriorate.

Şeful CNADNR, Dorina Tiron, susţine că reabilitarea lor până la data de 15 iunie este o "prioritate absolută", însă deocamdată nu există bani pentru reparaţii.

Cele mai distruse drumuri sunt pe raza Regionalei Cluj (1,2 milioane de metri). Multe drumuri stricate sunt şi în Regionala Craiova şi Braşov, în timp ce, în Dobrogea, şosele au ieşit cel mai bine din iarnă.

Află cât costă reabilitarea completă a şoselelor din România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările