Şoferul unui autocar, prins conducând beat pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul s-a ales cu dosar penal FOTO Arhivă Adevărul
Şoferul s-a ales cu dosar penal FOTO Arhivă Adevărul

Şoferul unui autocar în care nu erau pasageri a fost prins conducând haotic pe Autostrada Soarelui în noaptea de duminică spre luni. În momentul în care au fost oprit de poliţişti, aceştia au constatat că bărbatul avea o concentraţie de 1,01mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.40, mai mulţi şoferi au sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a anunţat că un autocar Mecedes se deplasează haotic pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers spre Capitală.

„Conducătorul auto, în vârstă de 61 de ani, din Bucureşti, a fost oprit de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, la kilometrul 144, şi a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Conform documentului citat, bărbatul făcea regulat curse pe ruta Constanţa – Buzău – Bucureşti, însă în momentul în care a fost despitat nu erau pasageri în autocar.

Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul „pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

De asemenea, operatorul de transport public a fost amendat cu 12.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite