Şoferul care a accidentat mortal cu maşina de poliţie o fetiţă, pozat în timp ce verifică cu bocancul dacă victima e vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Observator News
FOTO Observator News

Şoferul autospecialei de poliţie care a lovit, pe trecerea de pietoni, două fetiţe de 13 ani a fost pozat de către martori, imediat după producerea accidentului, în timp ce verifică cu bocancul dacă victima sa este vie. Angajatul Ministerului Afacerilor Interne are 30 de ani şi lucrează în Poliţie din 2017.

Pe o fotografie obţinută de reporterii Observator se poate observa cum poliţistul, care discută la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112, o verifică pe fetiţă cu bocancul stâng. În apropiere pot fi observaţi şi martorii ce privesc cum copila se stinge din viaţă. Este grav rănită şi sângerează puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu viteză, scrie Observator News.

"Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna", a relatat o martoră.

Oamenii care s-au strâns imediat la locul accidentului acuză poliţia că vrea să muşamalizeze cazul după ce colegii şoferului l-au ajutat să se schimbe de haine.

"Eram aici când l-au luat pe şoferul din maşină şi l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine. Ceea ce nu mi se pare normal. Până la urmă trebuia testat, ca orice cetăţean care face un accident", spune altă femeie. Tot ea menţionează ulterior că poliţistul a întors fetiţa care a decedat pe o parte, ca aceasta să nu se înece cu sânge.

„După producerea evenimentului rutier, poliţistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, au transmis anchetatorii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a precizat că poliţistul era încadrat din 2017 şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.   

Nu este clar încă dacă maşina de poliţie se afla în misiune la momentul accidentului. Martorii susţin că autospeciala gonea cu în jur de 80 de km/h şi doar cu semnalele luminoase pornite, nu şi cu cele auditive.

Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

"Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului pe reţeaua de socializare.

Aceştia au mai susţinut că la locul accidentului "şi-au făcut prezenţa zeci de poliţişti de la trupele speciale”.

O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Ea este cooperantă, conştientă, are fractură de gambă şi rămâne pe sectia de Ortopedie pentru observaţie şi îngrijiri, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite