Şoferi de Uber şi taximetrişti din Capitală, lăsaţi fără plăcuţe de înmatriculare de poliţiştii rutieri

Şoferi de Uber şi taximetrişti din Capitală, lăsaţi fără plăcuţe de înmatriculare de poliţiştii rutieri

FOTO Adevarul

Amplă acţiune de verificare a poliţiştilor rutieri în Capitală. Aceştia au verificat peste 90 de taximetrişti dar şi şoferi care transportau clienţi prin aplicaţia Uber. Pe lângă amenzile aplicate, care se ridică la aproape 30.000 de lei, poliţiştii i-au lăsat făcă plăcuţe de înmatriculare pe şapte şoferi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane în regim taxi şi a transportului în regim de închiriere cu şofer prin intermediul aplicaţiilor electronice.
 
„Au fost verificate peste 90 de autoturisme şi au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.750 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi/închiriere”, informează Brigada Rutieră.
 
Totodată, au fost identificaţi 4 şoferi care transportau persoane prin intermediul aplicaţiei Uber fără deţine copie conformă valabilă şi 3 şoferi de taxi fără autorizaţie taxi. 

Pentru aceştia 7, poliţiştii au decis suspendarea dreptului de utilizare a maşinii pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: