Şofer român, condamnat la doi ani de detenţie după ce a încercat să introducă 48 de albanezi în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean român în vârstă de 42 ani a fost condamnat noaptea trecută la doi ani de închisoare în Franţa, după ce vameşii britanici au descoperit că transportase ilegal în camionul său, 48 de albanezi. Imigranţii încercau să treacă ilegal graniţa din Franţa în Regatul Unit, prin Canalul Mânecii, fiind însă decoperiţi în localitatea Coquelles şi arestaţi, după un control al poliţiei de frontieră.

Şoferul a declarat în faţa unui judecător din Boulogne că şeful său îi ordonase să îi transporte pe albanezi în Marea Britanie. Imigranţii se urcaseră în camion într-o parcare de pe autostradă, la mai puţin de o oră de punctul de frontieră Calais.

Camionul a fost confiscat de către autorităţi, iar şoferul a primit interdicţie de a intra în regiunea de nord a Franţei, timp de trei ani.

Contrabandiştii care îi ajută pe albanezi să treacă Canalul Mânecii spre Anglia sunt organizaţi în grupuri infracţionale şi acţionează în special în porturile din nordul Franţei. Tot ei transportă refugiaţi din statele afectate de conflicte armate sau din regiunile sărace din Africa sau Orientul Mijlociu.

În urmă cu o săptămână, un şofer spaniol, în vârstă de 49 ani şi doi contrabandişti albanezi de numai 20 ani au fost condamnaţi la 12 luni în închisoare, după ce în camionul lor, unde se aflau 17 tone de broccoli, au fost descoperiţi şi cinci albanezi. Şoferul a declarat că i s-a promis 1000 de euro pentru fiecare imigrant, dacă ajungeau la Portsmouth.

FOTO Camionul condus de şoferul spaniol

image

Judecătorul i-a acuzat pe contrabandişti de inconştienţă, subliniind faptul că imigranţii au fost găsiţi aproape îngheţaţi, din cauza temperaturilor scăzute – între 0-3 grade Celsius- la care erau ţinute legumele. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite