Şeful Romgaz, ameninţat cu moartea de un mercenar român care ar avea legături cu omul de afaceri Frank Timiş

Şeful Romgaz, ameninţat cu moartea de un mercenar român care ar avea legături cu omul de afaceri Frank Timiş

Adrian Volintiru a sesizat autorităţile după ce a fost ameninţat

Adrian Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz, a fost ameninţat în februarie că va fi răpit şi dus la pădure, dacă a uitat, cumva, că trebuie “să înapoieze ceva” sau “cine l-a pus acolo”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul iniţiat la plângerea lui Volintiru este instrumentat acum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Procurorii au dispus deja măsura controlului judiciar asupra lui Horaţiu Potra din Mediaş, şeful diviziei de securitate a companiei African Minerals, patronată de controversatul Frank Timiş, fondatorul afacerii “Roşia Montană”, arată portalul riseproject.ro

Horaţiu Potra este un veteran al Legiunii Străine franceze, devenit contractor privat în diferite războaie civile africane. A început să lucreze la cartierul general al lui Frank Timiş din Londra în 2012, în timp ce poliţia română îl cerceta atunci pentru trafic de droguri.
 
Pe 12 februarie, Adrian Volintiru a primit următorul mesaj text de la un număr necunoscut:
 
“Bună ziua domnul Director, vă dorim noroc în afaceri cât şi pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, când trăieşti bine, trebuie să înapoiezi ceva. Nu respecţi ce promiţi, ai uitat cine te-a pus acolo. O să-ţi aducem aminte rapid! Sperăm că-ţi place pădurea din Bazna sau Blăjel la fel cum îţi plac femeile. O să facem o plimbare să te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi înţelept, profită de piscina hotelului vecin Expro şi nu ne pune să ne deplasăm în Transilvania că-i de rău pentru tine şi cei dragi! Succes!”
 
Următorul mesaj a fost şi mai succint: “Venim acum!”
 
Numărul de telefon de la care au plecat ameninţările a fost identificat prin triangulaţie de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale şi localizat în automobilul lui Horaţiu Potra.
 
RISE Project a dezvăluit în 2012 că fostul legionar cu cetăţenie româno-franceză este implicat în mai multe operaţiuni militare pe continentul african, precum şi în trafic de armament sau diamante. Parte din bani au fost spălaţi prin Biserica Ortodoxă Română.
 
Contactat de RISE, şeful Romgaz nu a vrut să comenteze situaţia pe motiv că există o anchetă penală.
 
Întreaga poveste AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările