Şeful Radio România, Ovidiu Miculescu, acuzat de abuz în serviciu, alături de alţi zece foşti sau actuali membri din Consiliul de Administraţie al SRR

Şeful Radio România, Ovidiu Miculescu, acuzat de abuz în serviciu, alături de alţi zece foşti sau actuali membri din Consiliul de Administraţie al SRR

Ovidiu Miculescu Foto: Alexandru Dolea

Ovidiu Miculescu, presedintele-director general al Radio România, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru acuzaţia de abuz în serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi faţă de: Miculescu Ovidiu, Bertzi Alexandru, Moise Adrian Valentin, Rădulescu Adelina, Savu Ileana şi Florea Ana (alături de Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina), membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. şi conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen.”, se arată întrun comunicat al PJS1.

Potrivit anchetatorilor, din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

Ce spune CA al SRR

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care neagă existenţa unei legături, în mod direct sau indirect, a membrilor săi cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu instituţia.
Contrar informaţiilor publicate în presă, Consiliul de Administraţie NU are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune”, a transmis CA.

Membrii Consiliului de Administraţie au precizat, de asemenea, că nu au fost invitaţi pentru cercetări raportate la activitatea prezentului mandat.

”Acest mandat a început în iunie 2014, a fost întrerupt la scurt timp - printr-o solicitare a unui partid parlamentar la Curtea Constituţională - şi a reînceput în decembrie 2014. Potrivit informaţiilor oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cercetările se referă la perioada 2011 - 2014, respectiv la mandatul anterior acestui for din Societatea Română de Radiodifuziune”, a arătat CA.

În ceea ce priveşte activitatea Consiliului de Administraţie, acesta nu stabileşte firmele care participă la licitaţii, nu întocmeşte caiete de sarcini, nu participă la comisii de negociere, ci aprobă limitele bugetelor alocate şi, după caz, demararea procedurilor legale în materie de achiziţii publice, potrivit membrilor Consiliului.

S-a internat

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost citat pentru a fi audiat luni în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, însă nu s-a putut prezenta pentru că a fost la Spitalul "Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările