Şeful Poliţiei Capitalei, despre cazul fetei ucise pe trecere: Nu am încercat muşamalizarea situaţiei. Nimic din ce facem şi spunem nu o poate aduce la viaţă pe Raisa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, anunţă că poliţistul implicat în accidentul în care o fetiţă a murit pe o stradă din Sectorul 1 a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar. El a ţinut să menţioneze că poliţiştii aflaţi în timpul programului se află în misiune, atâta vreme cât sunt în orele de serviciu şi admite că misiunea în care se afla agentul în cauză nu era una urgentă.

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a anunţat că poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată pe trecerea de pietoni a fost retras din funcţie şi este pus la dispoziţie. Berechet a precizat că în urma evenimentului a fost luată decizia ca toţi poliţiştii să anunţe dispeceratul în momentul în care pleacă în misiuni care implică urgenţa.

Legat de informaţiile din spaţiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că poliţistul era în misiune, şeful Poliţiei Capitalei a ţinut să precizeze că poliţiştii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului, iar procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă.

Bogdan Berechet a declarat că poliţistul se afla "în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu" şi că fusese trimis în misiune "de către şeful său nemijlocit”.

 „Nimic din ce facem şi spunem nu o poate aduce la viaţă pe Raisa“, a spus Bogdan Berechet, care a dat asigurări că Poliţia va pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea situaţiei şi că nu s-a încercat nicio secundă muşamalizarea situaţiei. Suntem primii care vrem să lămurim situaţia.

„Cer tuturor poliţiştilor din Capitală să respecte jurământul de credinţă, legile şi normele în vigoare, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple“, a mai spus Berechet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite