Şeful Poliţiei Bolintin Vale s-a întors în funcţie la două luni după ce a bătut crunt un suspect încătuşat - DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Poliţiei Bolintin Vale, îmbrăcat în civil, filmat în timp ce snopeşte în bătaie un om încătuşat Imagine: captura video
Şeful Poliţiei Bolintin Vale, îmbrăcat în civil, filmat în timp ce snopeşte în bătaie un om încătuşat Imagine: captura video

Şeful suspendat al Poliţiei Bolintin Vale, comisar de poliţie Costel Marian Şerban, care a fost filmat în timp ce snopea în bătaie un suspect încătuşat, în timp ce era întins la pământ, s-a întors pe funcţia deţinută, arată sociologul Gelu Duminică într-o postare pe Facebook, însoţită de un document emis de IPJ Giurgiu.

În documentul care poartă antetul IPJ Giurgiu şi este semnat de agentul de poliţie Emanuela Ioana Sârbu se arată că ofiţerul Costel Marian Şerban „îndeplineşte în prezent funcţia de şef al Poliţiei Oraş Bolintin Vale”. Documentul este datat 20.07.2020.

politist bolintin vale document

„Vă aduceţi aminte de cazul de la Bolintin Vale în care un nene poliţist (şeful de post) snopea în bătaie nişte oameni imobilizaţi şi culcaţi la pământ? Imediat ce am făcut publice imaginile, poliţistul în cauza a fost suspendat din funcţie şi a fost demarată o anchetă internă. Victimele au depus plângere şi dosarul îşi urmează cursul legal. La nici două luni de la eveniment, aflăm că poliţistul în cauza este înapoi în funcţie (adică şef de post), chiar dacă cercetarea este departe de a fi finalizată (vezi punctul 2). Hai să ne gândim că suntem victima! Cam ce aţi crede despre modul în care se face dreptate? Cam cât de vulnerabil te-ai simţi şi cam cât de dornic ai fi să continui demersul tău în instanţă când Poliţia Locală este la ordinele celui care este vizat de acţiunea ta?”, a scris pe Facebook sociologul.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat că a cerut o anchetă internă în urma incidentului de la Bolintin Vale. Un cetăţean a fost bătut cu bestialitate de şeful de post, deşi era culcat la pământ.

Imediat după apariţia imaginilor în care comisar de poliţie Costel Marian Şerban a fost filmat în timp ce bătea un om încătuşat, IPJ Giurgiu a dat asigurări că orice abuz va fi sancţionat.

Ce promitea IPJ Giurgiu în urma scandalului public

„Urmare a evenimentelor petrecute pe raza localităţii Bolintin Vale, Inspectorul General al Poliţiei Române a dispus specialiştilor Direcţiei Control Intern să analizeze activitatea şi managementul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. Cazul respectiv a fost prelucrat cu toate efectivele de poliţie, în vederea preîntâmpinării unor astfel de situaţii. Totodată, precizăm că poliţiştii sunt instruiţi să aplice procedurile conform legislaţiei actuale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, Poliţia Română sprijină instituţiile abilitate pentru clarificarea situaţiei şi va pune la dispoziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu toate documentele solicitate. Asigurăm cetăţenii că Poliţia Română va sancţiona orice abuz şi va sesiza penal ilegalităţile, iar orice caz de discriminare şi instigare la ură va fi temeinic investigat şi sancţionat. În această perioadă extrem de dificilă, prioritatea noastră este siguranţa comunităţii şi vom arăta, întotdeauna, toleranţa zero faţă de faptele antisociale”, a transmis IPJ Giurgiu.

O înregistrare video în care un bărbat întins pe jos este lovit în repetate rânduri de un civil, înconjurat de mai mulţi poliţişti, dintre care unii în uniformă de intervenţie, era distribuită intens pe reţelele sociale în luna aprilie.

Bărbatul în civil este chiar şeful Poliţiei Bolintin Vale, comisar de poliţie Costel Marian Şerban, care fusese schimbat din funcţie la acel moment.

Atenţie! Imagini care vă pot afecta emoţional!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite