Şeful Poliţiei Bacău, cercetat după ce a spus că femeile care sunt pălmuite şi sună la 112 „în mijlocul nopţii“ pot aştepta cu reclamaţia „până dimineaţa“

Şeful Poliţiei Bacău, cercetat după ce a spus că 
femeile care sunt pălmuite şi sună la 112 „în mijlocul nopţii“ pot aştepta cu reclamaţia „până dimineaţa“

Cercetări la Poliţia Bacău, după ce şeful instituţiei a spus că femeile lovite pot aştepta cu reclamaţia

Corpul de control al IGPR face cercetări la Poliţia Bacău după ce şeful instituţiei, chestorul Vasile Oprişan, a spus că femeile lovite de soţi ar putea să aştepte până dimineaţă să facă reclamaţie, nu ar trebui să sune la 112 în miez de noapte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat transmis vineri de IGPR, citat de Mediafax, conducerea Poliţiei Române a dispus începerea unor verificări la Poliţia Bacău, după ce chestorul Vasile Oprişan, şeful instituţiei, ar fi declarat la un post local de radio local că femeile care sună la 112 atunci când „li se mai scapă vreo palmă la vreo ceartă conjugală, exagerează“ şi că „o astfel de chestiune nu trebuie semnalată Poliţiei în mijlocul nopţii, ci poate aştepta până dimineaţă“.

„Referitor la declaraţiile făcute de inspectorul şef al IPJ Bacău, în timpul unei emisiuni difuzate la un post de radio din judeţ, facem următoarele precizări: conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la acest aspect, întrucât prevenirea şi combaterea violenţei domestice reprezintă una dintre priorităţile instituţiei noastre. La finalul acestor verificări, vom reveni cu detalii referitoare la cele constatate şi la măsurile dispuse”, se arată în comunicatul transmis de IGPR.

„Exces de zel la 112“

Potrivit înregistrării audio postat de consilierul local Cristian Ghingheş, chestorul Vasile Oprişan a spus: „La 112 foarte mulţi fac exces de zel. 112 este folosit pentru rezolvarea unor probleme urgente, care nu suferă amânare, dar dacă la ora 12.30, dacă se ceartă soţul cu soţia şi îi dă din greşeală sau cu intenţie o palmă şi pe urmă să liniştesc apele «Domnule, vino că mi-a dat o palmă» (...) poliţistul poate să se ducă să constate ce putea să constate şi a doua zi dimineaţă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările