Şeful Jandarmeriei s-a încurcat în explicaţii cu privire la numărul de ore suplimentare trecute „din pix”. „Am considerat ca o limitare de bun-simţ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Col. Bogdan Enescu, şeful IGJR. Imagine: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române
Col. Bogdan Enescu, şeful IGJR. Imagine: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române

Şeful Jandarmeriei Române, col. Bogdan Enescu, a declarat la Digi24 că a muncit mult mai multe ore suplimentare decât cele 900 în legătură cu care este suspectat că şi le-ar fi aprobat „din pix”. Colonelul spune că numai în luna martie şi-a trecut 153 de ore suplimentare, deoarece era stare de urgenţă, însă numărul real de ore petrecute la muncă a fost mult mai mare.

Şeful Jandarmeriei, Bogdan Enescu, s-a încurcat în explicaţii în timpul uneei intervenţii telefonice la postul de televiziune amintit.

Prima oară a spus că în luna martie, pe timpul stării de urgenţă, a trecut în evidenţă că a muncit 153 de ore suplimentare. A spus însă că numărul de ore trecute ca fiind petrecute la serviciu „în niciun caz nu reflectă realitatea”, mai exact numărul fiind mult mai mare.

Colonelul Bogdan Enescu s-a încurcat în cifre 

„Este o informaţie care nu are niciun temei real şi adevărul va ieşi la iveală. Vă spun aşa, cu titlu informativ, un singur amănunt: într-o singură lună, pe timpul stării de urgenţă, (…) au fost luate în evidenţă 153 de ore suplimentare. Acesta este cel mai mare număr de ore suplimentare. Sunt două elemente aici: timpul efectiv petrecut la muncă, pontajul, (…) şi orele suplimentare plătite care sunt în plafonul prevăzut de lege. Plafonul este de 360 de ore pe an”. 

Şeful Jandarmeriei a explicat că, din „bun-simţ”, a trecut doar 150 de ore suplimentare, asta deoarece se simţea constrâns să „nu forţeze nota”.

Aceste ore suplimentare (n.r. – cele 153) au fost în timpul unei luni, în timpul lunii martie în care a fost instituită starea de urgenţă. Şi în niciun caz nu reflectă realitatea, pentru că timpul petrecut la serviciu şi în exercitarea atribuţiilor de funcţionare este mai mare, însă am considerat ca o limitare de bun simţ şi tocmai pentru a nu dori să forţez nota în acest sens…m-am rezumat la această evidenţă”, a spus Enescu.

Întrebat dacă îşi trece conform propriei aprecieri numărul de ore suplimentare, Bogdan Enescu a răspuns: „Nu le pun cum cred eu, este o evidenţă întocmită de o structură din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei care se ocupă cu evidenţa acestor ore, nu numai în cazul meu, ci şi în cazul celorlalţi colegi”

Şeful Jandarmeriei Române a fost întrebat dacă le-a aprobat ore suplimentare celorlalţi doi colegi, Cătălin Sindile şi Constantin Florea: „Nu cunosc exact dacă s-a întâmplat aşa ceva. Având în vedere că  există  foarte multe situaţii de natură financiar-contabilă şi de natură a gestiunii fondurilor şi a credtelor bugetare pe care le gestionăm, o multitudine de documete pe care trebuie să le procesez, să le aprob, nu ştiu dacă există la acest moment asemenea documente şi asemena situaţii”. 

Cum şi-au aprobat „din pix” ore suplimentare şefii din Jandarmerie

Bogdan Enescu, actualul şef al Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile (cunoscut pentru reprimarea violentă a protestului din 10 augist 2018), fostul şef al Jandarmeriei şi şeful IJJ Dolj, Constantin Florea, ar putea da cu subsemnatul la DNA pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei, după ce şi-ar fi aprobat ore suplimentare pe are nu le-au muncit.

Bogdan Enescu, actualul şef al Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, fostul şef al Jandarmeriei şi şeful IJJ Dolj, Constantin Florea, ar putea da cu subsemnatul la DNA pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei, după ce şi-ar fi aprobat ore suplimentare pe are nu le-au muncit

Cei trei ar fi aprobat şi încasat ilegal contravloarea a sute de ore suplimantare fără să aibă acest drept, transmite Digi24, citând surse judiciare.

Prejudiciul s-ar ridica la 80.000 de lei ca urmare a consumării infracţiunii de uzurpare a funcţiei.

Ilegalităţile au fost constatate iniţial de Corpul de Control, iar ei vizaţi ar putea fi chemaţi la DNA în cursul săptămânii viitoare.

Sursele citate afirmă că doar actualul şef al Jandarmeriei şi-ar fi aprobat „din pix” 900 de ore, adică 40.000 de lei pe care i-a încasat pe nedrept.

Tot el ar fi aprobat şi orele suplimentare pentru ceilalţi doi, Cătălin Sindile şi Constantin Florea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite