Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, audiat în dosarul în care este anchetat accidentul aviatic din Apuseni

Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, audiat în dosarul în care este anchetat accidentul aviatic din Apuseni

Mircea Olaru, audiat la Parchetul General Foto Mediafax

Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, este audiat de procurorii secţiei militare din cadrul Parchetul General în dosarul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Olaru a fost citat de procurori pentru a da lămuriri cu privire la activitatea instituţiei după accidentul aviatic petrecut în Munţii Apuseni, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii militari din Bucureşti au audiat 50 de persoane, în calitate de martori, în dosarul accidentului aviatic din Apuseni produs în 20 ianuarie 2014. Anchetatorii au finalizat, de asemenea, activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin 112.

Audierile de martori au avut loc concomitant, în perioada 20 februarie – 05 martie în Bucureşti, Alba, Cluj, Mureş şi Bihor. 
 
„În continuarea cercetărilor privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori a Secţiei parchetelor militare, desemnată cu efectuarea actelor de urmărire penală în cauză, a procedat, în perioada 20 februarie  – 05 martie,  la audierea în calitate de martori a unui număr de 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, persoane din cadrul M.A.I. şi M.Ap.N., ş.a. Astfel, s-au desfăşurat concomitent audieri, atât la Bucureşti, cât şi pe raza judeţelor Alba, Cluj, Mureş şi Bihor. A fost finalizată, de asemenea, activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112”. S-au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului General.
 
În Alba au fost audiaţi salvatorii din Horea precum şi alte persoane din comună, precum şi personal de la ISU implicat activitatea de căutare a epavei avionului. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au decis în 4 februarie să decline ancheta privind accidentul de avion din Munţii Apuseni în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia parchetelor militare. 
 
Procurorii militari au început urmărirea penală  pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- ucidere din culpă, 
- vătămare corporală din culpă, 
- neglijenţă în serviciu, 
- neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, 
- nerespectare măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, 
 
În accidentul de avion au decedat pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion. Ceilalţi pasageri ai avionului, copilotul şi trei medici care se trebiau să ajungă la Oardea pentru a preleva ficatul de la o persoană aflată în moarte cerebrală au scăpat cu viaţă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările