Şeful DNA: Politicul are tendinţa să controleze sistemul judiciar / Procurorul care-şi mai înregistrează colegul va pleca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, a declarat marţi seară la B1TV, că dezaprobă comportamentul procurorilor care îşi înregistrează colegii sau superiorii şi apoi transmit înregistrările în mass-media. Nistor spune că orice procuror care va mai face astfel de înregistrări şi se va dovedi că el este autorul va pleca din DNA, cei nemulţumiţi având posibilitatea de a sesiza Inspecţia Judiciară.

„Dezavuez asemenea comportamente. Nu este un comportament demn de un procuror. În orice situaţie pe care o voi constata şi o voi putea proba că acea înregistrare a fost făcută de un procuror din DNA, fireşte că acel procuror va pleca din cadrul DNA”, a spus, marţi seară, la B1 TV, Călin Nistor, întrebat despre înregistrările din cadrul DNA.

Nistor a precizat că le-a transmis tuturor procurorilor că vor pleca din Direcţie, dacă se va dovedi că au făcut astfel de înregistrări.

”Le-am spus şi lor, în cadru şedinţelor de analiză, cine mai înregistrează şi va fi probat că o anumită persoană a întregistrat, va pleca din cadrul Direcţiei. Dacă acea persoană are nemulţumiri legate de conduita unui şef sau a unui coleg să sesizeze Inspecţia Judiciară, dar ăla nu e comportament de procuror să-ţi înregistrezi colegul şi apoi să prezinţi înregistrarea în mass-media”, a mai spus Nistor.

El a declarat că Direcţia trece prin cea mai grea perioadă de când a fost înfiinţată, invocând tendinţa politicului de a controla sistemul judiciar.

„Mă refer strict la activitatea DNA, unde activez de peste 13 ani. Cred că, pentru mine şi colegii mei, este cel mai greu an de când activăm în cadrul DNA. Direcţia, poate, trece prin cea mai grea perioadă de când a fost înfiinţată. Ne referim atât la modificările legislative efectuate, la atmosfera în care se lucrează în cadrul DNA şi în spaţiul public, la realizările sau nerealizările DNA în aceste moment.

În orice stat, politicul are tendinţa de a incerca sa controleze sistemul judiciar. În România, mai pregnant decât în alte state. Magistraţii trebuie să reziste acestui asalt, să-şi facă activitatea cu bună credinţă, să sesizeze instanţa cu cazuri bine întocmite care să reziste testului, iar noi să obţinem condamnări şi confiscarea produsului infracţiunii, aşa cum cereau şi actorii în protestul de pe scările Teatrului Naţional”, a declarat Călin Nistor la B1TV.

Mai multe înregistrări în care apar procurori au apărut în spaţiul public în ultimii ani Ultimul caz, s-a înregistrat la DNA Oradea. Parchetul ICCJ a anunţat că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii de la DNA Oradea, în care se vorbeşte despre "liniştirea" unor judecători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite