Şeful Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului a SRI: ISIS pregăteşte un atac de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Sorin Gabriel Cozma, a declarat că D.A.E.S.H. (echivalentul arab al acronimului ISIS, n.r) pregăteşte un atac de proporţii, potrivit Hotnews.

Şeful Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Sorin Gabriel Cozma, a susţinut în cadrul unei prelegeri de la Râşnov, că DAESH acţioneaza cu o violenţă nejustificată, nediscriminand între cei vizaţi de atentate, şi că pregăteşte un atac de proporţii.

"Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamica la Islamizarea Radicalizarii. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arata cu DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit", a spus, potrivit Hotnews, oficialul SRI.

Totodată, acesta a făcut şi o comparaţie între Al-Qaeda şi DAESH.

„Al-Qaeda îşi conduce fransizele de la distanţă, practica un management pasiv. DAESH se implică în viaţa de zi cu zi, face transfer de know-how si resursa umana catre fransiza, practic management activ. Al-Qaeda încearca, în ultima vreme, să evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH acţionează cu o violenţă nejustificată, nediscriminand între cei vizaţi de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism", afirma oficialul SRI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite