Şeful DIICOT, despre dosarul Doinei Pană: Nu există un suspect, dar au fost audiate multe persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-şef DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat, miercuri, că a fost începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat şi tentativă de omor după plângerea fostului ministru Doina Pană, precizând că încă nu există un suspect, dar că au fost audiate multe persoane.

Felix Bănilă a declarat, miercuri, că, la începutul lunii februarie 2018, fostul ministru Doina Pană a făcut o sesizare către organele de poliţie acuzând că ar fi fost intoxicată cu mercur.

"Organele de poliţie din cadrul Direcţiei de investigaţii criminale a IGPR au formulat o sesizare, nu este sesizarea noastră, au formulat ei o sesizare din oficiu pe care ne-au înaintat-o şi tot în luna februarie s-a început urmărirea penală in rem pentru două infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor. Urmărirea penală la acest moment se desfăşoară in rem, nu avem niciun suspect, însă în cauză au fost audiate multe persoane şi s-a efectuat şi un raport de expertiză medico-legală. Sunt mai multe versiuni de anchetă pe care procurorul le analizează, dar la momentul acesta nu putem face publice prea multe amănunte, ţin de apanajul procurorului de caz şi aşa cum publicul larg are interesul să cunoască evoluţia acestei cauze, vă daţi seama că interesaţi sunt şi cei vizaţi de această anchetă", a declarat procurorul-şef DIICOT, la sediul CSM, citat de Mediafax.

Întrebat dacă declaraţiile de până acum din dosar au fost de ajutor, Felix Bănilă a replicat: "Sunt de ajutor, dar ancheta încă nu este finalizată".

Fostul ministru a precizat săptămâna trecută că a depus o plângere la poliţie în acest sens şi că există o anchetă în desfăşurare.

„Am depus plângere la poliţie abia la începutul lunii februarie. N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se află, ar fi dăunat imaginii României. Va daţi seama, ministru în Guvernul României otrăvit", a declarat Doina Pană. Fostul ministru a precizat că nu poate oferi mai multe detalii pentru că există o anchetă în desfăşurare. Doina Până a comentat doar faptul că bănuieşte că cineva din mafia lemnului ar fi atentat la viaţă să, pentru că a luat măsuri împotriva celor care taie ilegal lemn.

„Vreau să-i prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii”, a insistat Doina Pană. 

Doina Până a demisionat din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor în ianuarie 2018, invocând motive de sănătate.

„Oboseală e din orice poziţie, într-adevăr, din cea de ministru e la un moment dat cronică. Am cumpănit foarte mult, e o decizie grea pe care am luat-o. Nu mi-a fost simplu, mă gândesc la ea de câteva săptămâni şi am considerat că e decizia corectă”, declara pentru Digi24, în ianuarie 2018, ministrul Doina Pană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite