Şeful Autorităţii Feroviare Române a demisionat, interimatul va fi asigurat de directorul adjunct – surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Autorităţii Feroviare Române (AFER), Victor Badea, a demisionat în urma scandalului declanşat de tăierea salariilor angajaţilor cu până la 40%, iar interimatul va fi asigurat, începând de luni, de actualul director adjunct Marian Mihail Călin, au declarat vineri, pentru News.ro, surse din domeniul feroviar.

Badea a fost numit director general al AFER de către ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în luna aprilie.

”Badea şi-a prezentat demisia în urma scandalului declanşat de tăierea salariilor. Sunt angajaţi care iau acum 1.000 de lei net, de la 2.500 de lei acum o lună. (...) Interimatul va fi asigurat începând de luni de actualul director adjunct, Marian Mihail Călin”, au declarat sursele consultate de News.ro.

Mai mulţi angajaţi ai AFER au protestat luni în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi că trebuie să restituie o parte din salarii, acestea fiind reduse luna trecută cu până la 40%. Potrivit conducerii, salariile au fost tăiate prin punerea în aplicare a unei decizii mai vechi a Curţii de Conturi, care a decis că o parte dintre angajaţi au beneficiat ilegal de unele drepturi salariale.

”Sunt angajaţi care au pierdut peste 2.000 de lei net lunar. Începând de luni, se va face tot posibilul pentru a fi readuse salariile la valorile anterioare”, au explicat sursele consultate de News.ro.

Autoritatea Feroviară Română, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, este organismul care asigură autorizarea în materie de siguranţă a administratorilor de infrastructură feroviară şi acordă licenţierea şi certificarea în materie de siguranţă a operatorilor de transport feroviar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite