Şefii serviciilor secrete aliate au decis înfiinţarea Academiei de Informaţii NATO.  ”Ne confruntăm cu tot mai multe provocări din partea Rusiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentul secretarului general NATO pentru probleme de securitate şi intelligence, Arndt Freytag von Loringhoven.  FOTO NATO
Asistentul secretarului general NATO pentru probleme de securitate şi intelligence, Arndt Freytag von Loringhoven.  FOTO NATO

Oficialii serviciilor de informaţii aliate au aprobat cadrul pentru înfiinţarea unei Academii de Informaţii NATO. La discuţiile. care au avut loc la Bruxelles, adjunctul secretarului general NATO a atras atenţia asupra provocărilor din partea Rusiei, precizând că rolul comunităţii de intelligence este de a oferi cele mai bune informaţii cu privire la pericolele cu care se confruntă alianţa.

Şefii organizaţiilor civile, militare, de intelligence şi de securitate aliate s-au întâlnit, pe 29 noiembrie, la sediul NATO la Bruxelles pentru discuţii privind combaterea dezinformării, a atacurilor cibernetice şi a mijloacelor tradiţionale de spionaj, potrivit unui comunicat al NATO

Conferinţa a fost deschisă de secretarul general Jens Stoltenberg, împreună cu preşedintele român al Comitetului de informaţii civile al NATO şi preşedintele canadian al Comitetului militar de informaţii. 

”Ne confruntăm astăzi cu tot mai multe provocări din partea Rusiei, care este din ce în ce mai sfidătoare, dar şi cu terorism şi instabilitate în Orientul Mijlociu. Rolul comunităţii de intelligence este de a gestiona aceste provocări şi de a oferi aliaţilor cele mai bune informaţii şi recomandări”, a spus, asistentul secretarului general NATO pentru probleme de securitate şi intelligence, Arndt Freytag von Loringhoven, arată hotnews.ro. Ambasadorul Loringhoven a făcut referire la atacurile hibride printre care încercările de manipulare a alegerilor sau atacurile cibernetice vizând Organizaţia de Combatere a Armelor Chimice şi tentativa de lovitură de stat din Muntenegru. 

Conform SRI, oficialii serviciilor de informaţii aliate  au discutat împreună cu serviciile partenere şi cu Uniunea Europeană despre tehnologiile emergente care au impact asupra intelligence-ului şi asupra cooperării dintre NATO şi UE.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite