Şefa de la „calitatea medicamentelor” şi-a depus la angajare un cazier vechi de pe vremea când nu era condamnată

Şefa de la „calitatea medicamentelor” şi-a depus la angajare un cazier vechi de pe vremea când nu era condamnată

Şefa serviciului care asigură calitatea medicamentelor din România prezentat nu o dată, ci de două ori un cazier curat, deşi are în curs o condamnare cu suspendare pentru corupţie, scrie Libertatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte să apară suspiciunea că a prezentat un cazier alb, deşi era în perioada de condamnare, şi Ministerul Sănătăţii a constatat nereguli privind cazierul Petruţei Lazăr la ultimul loc de muncă, cel de la Spitalul Parhon, şi a cerut sesizarea organelor de anchetă sub suspiciunea de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, scrie libertatea.ro
 
Dacă suspiciunile ministerului şi mai recent ale Agenţiei Medicamentului se confirmă, ea riscă să i se transforme închisoarea cu suspendare, într-una cu executare. 
 
Agenţia Naţională a Medicamentului are de trei luni un nou şef la Serviciul Asigurarea Calităţii: Petruţa Lazăr. Aceasta a fost angajată prin transfer de la Institutul de Endocrinologie Parhon, de pe funcţia de şef al Serviciului privind Managementul Calităţii. 
 
Libertatea a publicat pe 24 iunie un articol în care a arătat discrepanţa dintre datele aflate în cazierul judiciar depus de Lazăr la dosarul de angajare la ANM şi condamnarea activă pentru fapte de corupţie pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2017. 
 
Medicul Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, în calitate de foşti manageri ai Spitalului de Urgenţă Sf. Ioan din Bucureşti, au fost găsiţi vinovaţi pentru infracţiunea de luare de mită, 510.000 şi 650.000 de lei. 
 
Cei doi au primit o condamnare la 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de încercare de 6 ani. Sentinţa e definitivă şi irevocabilă.
 
Surse judiciare au explicat pentru Libertatea că reabilitarea intervine de drept abia după trecerea perioadei de încercare, adică în iunie 2023 şi că pe numele Petruţei Lazăr nu există nicio revocare a condamnării dictate de instanţe.
 
Întrebată cum explică straniul caz de reabilitare înainte de termen al Petruţei Lazăr, Agenţia Naţională a Medicamentului a răspuns printr-un comunicat că la dosarul de personal al noii angajate există un certificat de cazier cu menţiunea ”nu este înscris cazier judiciar”. 
 
Surse din cadrul ANM au dezvăluit pentru Libertatea că certificatul de cazier aflat la dosarul economistei Lazăr este unul vechi, din 2017, folosit de aceasta când s-a angajat la Parhon. ”Este o copie a unui certificat vechi, nu este emis în acest an”, a spus sursa.
 
Întregul articol publicat de Libertatea poate fi citit AICI
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: