Tupeu de poliţişti: După ce i-au spart, din greşeală, uşa cu berbecul, au formulat plângeri penale pentru ultraj faţă de profesorul de Istorie Corneliu Riegler

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Română a anunţat primele măsuri în cazul percheziţiilor la o adresă greşită
Poliţia Română a anunţat primele măsuri în cazul percheziţiilor la o adresă greşită

Şeful unui serviciu al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi doi ofiţeri sunt cercetaţi disciplinar în urma percheziţiilor greşite efectuate de poliţiştii din Prahova la locuinţa profesorului de Istorie, Corneliu Riegler, din Capitală, În februarie, mascaţii i-au spart uşa profesorului de Istorie. Ei căutau o femeie acuzată de înşelăciune care a figurat cu mulţi ani în urmă la acea adresă.

„Verificările au evidenţiat o superficialitate în activitatea de documentare şi de verificare a informaţiilor obţinute înainte de declanşarea misiunii. Responsabilitatea pentru neajunsurile constate revine atât poliţiştilor din cadrul structurii de investigaţii criminale din judeţul Prahova, care au pus în apliare mandatul de percheziţie la acea adresă, cât şi poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, care nu au acordat sprijinul necesar localizării cu precizie a persoanelor căutate. Am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful serviciului din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale, care avea printre atribuţii oferirea suportului tehnic necesar desfăşurării misiunii şi faţă de doi poliţişti din cadrul serviciului de investigaţii criminale din Prahova”, a declarat luni Cătălin Ioniţă.

În acelaşi timp, dascălul este cercetat pentru ultraj după ce trei poliţişti care au participat la descinderea greşită au depus plângere penală împotriva sa. „În urma acţiunilor proprietarului imobilului din B-dul Dimitrie Cantemir, 3 poliţişti ai I.P.J. Prahova au formulat plângeri penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, pe care le-au depus, la data de 19 februarie a.c., la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti”, mai arată un comunicat al Poliţiei Române.

Şeful Poliţiei Române spune că a luat legătura cu profesorul Riegler pe care l-a asigurat că pagubele materiale vor fi acoperite de IGPR.

„În acest context, doresc să îmi exprim public regretul că o asemenea situaţie a fost posibilă şi, ca urmare a erorii comise, am încercat împreună cu preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor să găsim soluţii de remediere. În această dimineaţă am luat legătura cu domnul profesor Riegler şi l-am asigurat că în cel mai scurt timp vom acoperi pagubele materiale", a mai spus Ioniţă.

Poliţiştii din Prahova au descins, în urmă cu aproape o lună, la locuinţa profesorului de Istorie Cornel Riegler, de la Colegiul „George Coşbuc” în căutarea unei femei acuzate de mai multe fapte de înşelăciune. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite