Şase persoane, audiate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de 29 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri, la adrese din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Ilfov şi Braşov într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de 29 de milioane de lei. În urma acestei acţiuni, şase persoane au fost duse la audieri.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au derulat, în perioada 2008 – 2010, operaţiuni comerciale fictive prin care au tranzacţionat produse petroliere precum şi alte bunuri mobile sau imobile, prin intermediul unor firme fantomă, în vederea deducerii de impozite şi taxe datorate bugetului de stat”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

În plus, cei şase ar fi falsificat contracte de vânzare-cumpărare, încheieri de autentificare ale notarilor publici, datele de identitate ale unor persoane, schiţe cadastrale, prin care, în anul 2008, au vândut între ei un imobil fictiv, pentru suma de 13.050.000 de euro, pentru a deduce TVA, mai arată anchetatorii.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 29 de milioane de lei, iar suspecţii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite