Şase eleve au ajuns de la ore la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii care au verificat soba defectă au spus că nu există pericolul unei explozii
Pompierii care au verificat soba defectă au spus că nu există pericolul unei explozii

Fetele din comuna Tărtăşeşti au leşinat ieri-dimineaţă în timpul cursurilor pentru că au inhalat monoxid de carbon. Copiii se aflau la ora de religie când soba din sala de clasă, defectă de mai mult de o săptămână, a început să scape gaz otrăvitor.

Medicul din localitatea dâmboviţeană Tărtăşeşti le-a acordat primul ajutor fetiţelor cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani. Apoi, acestea au fost transportate cu ambulanţa la spitalul din Titu.

„Copiii au ajuns la noi în jurul orei 10.00. Au fost examinaţi de urgenţă de medicul pediatru şi s-a constatat că aveau o formă uşoară de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Prezentau ameţeli şi dureri de cap", a declarat Marilena Târcolea, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Titu. Cele şase fetiţe se află acum în afara oricărui pericol.

Soba era defectă de o săptămână

De teamă să nu se întâmple şi alte accidente, cadrele didactice au chemat şi pompierii. „Am constatat că existau scurgeri de gaze, însă nu era pericol de explozie", a declarat plutonierul major George Ungureanu.

Învăţătoarea copiilor, Lenuţa Ion, susţine că soba avea probleme încă de acum o săptămână. „Ardea cu flacăra în afară aşa că am anunţat directorul şcolii. Acesta i-a chemat pe cei de la Distrigaz, care au recomandat desfundarea coşului. Ştiu că s-a făcut această operaţiune, însă a doua zi soba tot prezenta probleme. Ni s-a recomandat apoi să dăm flacăra mai mică", a spus învăţătoarea Lenuţa Ion.

Andreea Ilie, colega elevelor intoxicate cu monoxid de carbon

Andreea Ilie, colega elevelor intoxicate cu monoxid de carbon

Şcoala este veche de mai bine de 80 de ani şi nu are autorizaţie de funcţionare. „E adevărat că nu are autorizaţie, însă asta nu înseamnă că nu poate funcţiona. Mâine (n.r azi) vor rezolva problema", a declarat directorul instituţiei, Nicoale Diaconu.

„Mi-era frică să nu-mi ia foc ghiozdanul"

Părinţii fetiţelor intoxicate sunt şocaţi de cele întâmplate şi spun că-şi vor retrage copiii de la şcoală şi îi vor muta la alta, nouă, care se află la doi kilometri depărtare de cea veche.

„Nu-i trimit la şcoală ca să moară, ci ca să înveţe carte. N-o s-o mai las la şcoala aia veche, care este de pe vremea mea", a spus revoltat Foian Dumitrescu (56 de ani), a cărui nepoată s-a aflat printre cele şase fetiţe intoxicate.

Andreea Ilie, o fetiţă de 9 ani, s-a aflat la clasa paralelă cu cea în care au fost scurgerile de gaze.

„La pauză, doamna învăţătoare ne-a spus să plecăm acasă. Mirosea a gaze, iar la şcoală au venit trei ambulanţe în care s-au urcat nişte fetiţe", a povestit Andreea. Mama ei, venită după-amiaza de la muncă, şi-a găsit fiica acasă, plângând. „Mi-era frică să nu-mi ia foc ghiozdanul", a mai spus Andreea.

"La pauză, doamna învăţătoare ne-a spus să plecăm acasă. Mirosea a gaze, iar la şcoală au venit trei ambulanţe în care s-au urcat nişte fetiţe."
Andreea Ilie
elevă

CITEŞTE DESPRE CUM SE INTOXICĂ ELEVII DIN VEST CU PLANTE CARE AU EFECT DE DROG

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite