Şapte magistraţi, între care Otilia Bomboş de la Tribunalul Bucureşti, eliberaţi din funcţie de preşedintele Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de eliberare din funcţie a şapte magistraţi, între care Ana Otilia Bomboş de la Tribunalul Bucureşti. În prezent, judecătoarea are în lucru dosarul lui Marian Vanghelie care va fi preluat de un alt magistrat.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Liliana Grigorescu — judecător la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Mirela-Teodora Lazoc — judecător la Tribunalul Sălaj, Rada-Magdalena Pop — judecător la Tribunalul Sălaj, Ana Otilia Bomboş — judecător la Tribunalul Bucureşti, Vasile Bratu — judecător la Tribunalul Buzău, Gheorghe Oberşterescu — judecător, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Daniela-Adriana Bînă — judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării, potrivit Agerpres.

Ana Otilia Bomboş urmează să se pensioneze de la 1 septembrie. În prezent, judecătorul are în lucru dosarul lui Marian Vanghelie care va fi preluat de un alt magistrat.

Numele Otiliei Bomboş apare în discuţiile judecătoarelor acuzate de mită de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu şi Antonela Costache. Potrivit DNA, grefierul „Sorin Vasilescu a motivat că a urmat indicaţiile primite de la Antonela Costache şi, astfel, a venit la Viorica Dinu, pentru a-i solicita sprijinul în vederea înmânării unei sume de bani către judecătorul Bomboş Ana Otilia, cu ajutorul judecătoarei Geanina Terceanu, fostă Teodorovici: „Şi mi-a zis ca să vorbim pe scurt cu dumneavoastră, să-i spuneţi lu’ doamna Teodorovici, ca să-i dau eu banu’ …[neinteligibil]… Bomboş şi ăsta... doamna Bomboş”. Banii erau pentru eliberarea lui Dinel Staicu din arest. Otilia Bomboş a primit neînceperea urmării penale (NUP) în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite