Între femeia cu barbă şi rusoaicele nucleare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Surorile gemene Tolmachevy, reprezentantele Rusiei în finala Eurovision
Surorile gemene Tolmachevy, reprezentantele Rusiei în finala Eurovision

Europa, cea care votează la Eurovision, a arătat că este tolerantă cu femeia cu barbă, dar a huiduit ca pe stadion două păpuşi blonde venite din Rusia ca reacţie la politica imperială a lui Vladimir Putin. Şi-au găsit cetăţenii europeni cu cine să fie intoleranţi, cu două adolescente -  Nastya şi Masha-  care cântă şi dansează. Am zis Rusia? Să le fluierăm, zic!

Ne-am răcorit, pericolul rusesc a fost îndepărtat după ce au fost huiduite pe scena de la Eurovision două copile născute în Kursk - probabil că cetăţenii UE au făcut o legătură subtilă cu submarinul nuclear şi locul de baştină al păpuşelelor trimise subversiv în scopuri de dezbinare a UE – de cine altcineva decât de Putin. Iată că după sancţiunile politice şi economice împotriva oligarhilor ruşi a venit să întregească tabloul sancţionarea adolescentelor gemene infiltrate într-un concurs pe note false. 

Diplomaţia europeană şi-a spălat păcatele greşelilor de până acum făcute în Ucraina prin introducerea a două degete în gură împotriva a două fete inocente. Politica externă europeană, atât de greu încercată în ultimele luni, a fost salvată de la eşec in extremis şi cu succes la public.

În schimb, toleranţa este afirmată plenar în sânul uniunii pacifiste a Europei unite prin votul covârşitor în favoarea unui travestit venit din Austria. Dacă nu era votată femeia cu barbă acum, Europa se dezintegra a doua zi sub acuzaţii de intoleranţă sexuală, ortodoxism extremist, fascism şi fanatism anti-gay. Că aşa-i în muzică. Ori eşti cu noi, ori împotriva noastră a travestiţilor. 

image

Intoleranţilor, religioşilor, naţionaliştilor şi fanaticilor care nu votaţi frumoasa bărboasă!

Am îngroşat voit tuşele pentru că felul în care a fost privit până acum acest concurs muzical, mai ales în ultimele zile, mi s-a părut îngrijorător şi ridicol de serios în comparaţie cu miza sa. Ce-are a face o şuşă muzicală – fie ea europeană - cu politica sau cu drepturile minorităţilor sexuale. Şi de ce luăm atât de în serios ce se întâmplă pe scena unui festival care seamănă mai mult cu Festivalul Mărţişorului din Dorohoi decât cu un concert de muzică bună? Legăturile trans-naţionale, votul politic şi de vecinătate şi încordarea muşchilor muzicali naţionali sunt de prea mult timp asociate cu mari mize geopolitice lipite unui festival de doi lei, trei ruble şi patru cenţi. Acest consum de energie este ridicol pentru nişte lălăieli inconsistente şi aproape deloc validate prin lansarea unui artist de Doamne-ajută în cei mulţi ani de existenţă ai Eurovisionului. 

Dacă aşa se validează Europa unită, mai bine lipsă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite