Încă un pas spre liberalizarea vizelor de SUA. Acord Bucureşti-Washington de intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul pentru siguranţă naţională, Gabriel Oprea, însoţit de ambasadorul României în SUA, George Maior, s-a întâlnit cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch, ocazie cu care s-a semnat Acordul dintre România şi SUA privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, necesar pentru îndeplinirea condiţiilor programului Visa Waiver.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întâlnirii, care a avut loc la Washington DC, au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA. Totodată, Oprea a adus în discuţie stadiul relaţiilor bilaterale între cele două state, punând accent pe domeniul securităţii regionale şi transatlantice şi pe cooperarea în domeniul justiţiei.

„Prin încheierea acestui Acord, România îndeplineşte încă un criteriu tehnic necesar pentru îndeplinirea condiţiilor Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a acordării vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii”, a declarat Gabriel Oprea. 

Ce presupune acordul dintre România şi SUA

Acelaşi comunicat informează şi că a fost semnat un acord între România şi SUA, care va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea şi investigarea infracţiunilor grave, a infracţiunilor de terorism şi asigurarea schimbului de informaţii între autorităţile cu atribuţii în acest domeniu din cele două ţări. 

„Procurorul general al SUA, doamna Loretta Lynch a apreciat parteneriatul deosebit dintre cele două ţări în domeniul justiţiei, mulţumind vicepremierului Gabriel Oprea pentru implicarea sa în realizarea acestei cooperări, precum şi pentru contribuţia sa la semnarea acestui acord important pentru Statele Unite ale Americii”, notează sursa citată. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite