Înregistrarea audio a interviului lui Ion Iliescu din „Le Figaro“. Fostul preşedinte dă de pământ cu PSD şi propune un candidat-şoc la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu FOTO Adevărul
Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu FOTO Adevărul

Ion Iliescu a acordat un interviu cotidianului francez „Le Figaro“, în care a comentat situaţia actuală din PSD. Ulterior, fostul preşedinte al României a negat o parte dintre declaraţii şi a susţinut că ar fi vorba despre un fake-news. Jurnalistul care l-a intervievat a prezentat în premieră, marţi seară, la Realitatea TV, înregistrarea audio a discuţiei pe care a avut-o cu Ion Iliescu.

Realizatorul interviului din "Le Figaro", jurnalistul Paul Cozighian, a fost invitat în seara zilei de marţi, 18 decembrie, la emisiunea "Jocuri de putere", de la Realitatea TV. Cozighian a pus la dispoziţia realizatorilor de la Realitatea TV înregistrarea audio integrală a discuţiei pe care a purtat-o cu Ion Iliescu.

Declaraţia care a stârnit o adevărată furtună mediatică a fost că „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa”. Ion Iliescu a mai apărut în articolul din "Le Figaro" cu afirmaţia că ”poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”. Ulterior, Iliescu a atacat pe blogul personal publicaţia franceză, spunând că aceasta îl citează „cu lucruri pe care nu le-am declarat niciodată”.

Cu toate acestea, înregistrarea audio prezentată la Realitatea TV arată că declaraţiile cu care Ion Iliescu a fost citat în "Le Figaro" sunt reale.

Printre altele, fostul preşedinte a declarat că "este un moment de criză pentru conducerea partidului, că poziţia personală a domnului Dragnea, cu problemele sale juridice, este destul de delicată".

Ion Iliescu a mai declarat că există o criză de leadership în PSD, „că nu mai există unitate şi solidaritate, ceea ce a fost forţa partidului nostru". "Toţi (n.r. - în PSD) sunt preocupaţi de spectacol, nu de congres, nu de o dezbatere"

În plus, fostul preşedinte a declarat că „nu avem o personalitate în PSD care să aibă susţinerea maselor. În mod realist, partidul (PSD - n.r.) va trebui să îl susţină pe domnul Tăriceanu (la prezidenţiale - n.r.)".

În ceea ce-l priveşte pe Dragnea, Iliescu spune că poziţia acestuia este complicată din cauza problemelor cu justiţia.

„A fost forţa partidului nostru această unitate şi această solidaritate, responsabilitatea intelectuală în faţa partidului şi în faţa membrilor. Aceasta este slăbiciunea şi chiar încrederea reciprocă cred că este puţin...(...) Sunt mulţi oameni de calitate în partid. Este totuşi cel mai puternic partid în continuare şi are cea mai mare influenţă în rândul maselor. în toate categoriile de populaţie. Dar, din păcate, există fracturi interioare care se reflectă astăzi. Poziţia personală a domnului Dragnea este destul de complicată din cauza acestor probleme cu justiţia", spune Iliescu.

Ion Iliescu a mai afirmat că "nu există stat paralel. Întotdeauna când forţa centrală dă dovadă de slăbiciune, există personaje care pot să umple acest vid de putere prin astfel de teorii".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite