Încleştări de forţe în jurul poliţiştilor care au „îndrăznit” să oprească maşina prefectului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băcală
Mircea Băcală

Sindicatul Poliţiştilor sare în apărarea agenţilor, după ce au apărut informaţii că vor exista represiuni împotriva lor pentru că şi-au permis să-l deranjeze pe prefect. IGPR susţine la rândul său că poliţiştii şi-au făcut corect datoria.

Un agent de poliţie care şi-a făcut datoria fără să ţină cont de numele celui aflat la volan este în mijlocul unui scandal care a angrenat şefi de poliţie şi din sindicate. În timp ce şefii săi par a face presiuni asupra poliţistului care a „îndrăznit” să oprească maşina prefectului de Timiş, Sindicatul Naţional Poliţiştilor îi ia apărarea şi garantează că agentul de la Rutieră nu va păţi nimic. „Vă garantez că nimeni nu va fi dat afară. Din câte am înţeles, nu a fost vorba despre o coloană oficială. Era doar maşina prefecturii, în care se afla prefectul şi Popoviciu (naşul prefectului Mircea Băcală, n.r.). Maşina nu a oprit la semnalele poliţistului după ce a trecut peste  linia continuă, iar poliţistul a reuşit oprirea autoturismului într-o altă localitate. Ştiţi cum se face, mai sunt persoane care spun «bă, tu nu ştii cine-s eu?». Am auzit că se fac presiuni, dar vă garantez că poliţistul nu va fi sancţionat, nu va fi dat afară”, a declarat Marin Gruia, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

IGPR: „S-au făcut verificări"

Inspectoratul General al Poliţiei Române este la curent cu situaţia poliţiştilor care au oprit maşina Prefecturii. IGPR susţine că nu a fost nimic de imputat poliţiştilor. „A existat o verificare în acest caz făcută de către IPJ Timş, însă agenţii nu au fost sancţionaţi disciplinar", a precizat Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

Deputatul Popoviciu: “Chiar i-am salutat pe poliţişti”

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi naşul său, deputatul Alin Popoviciu, au fost implicaţi săptămâna trecută într-un incident cu un echipaj al Poliţiei Rutiere. Deputatul Popoviciu şi prefectul susţin că Touareg-ul Prefecturii se afla în coloana oficială a ministrului Transporturilor. „Nu s-a întâmplat nimic. Eram în coloana oficială a ministrului Transportului, care a venit la Timişoara. Erau pornite semnalele acustice şi luminoase. Am întâlnit pe drum vreo trei sau patru echipaje. Chiar i-am salutat pe poliţişti. După ce am trecut de ulimul, la vreun kilometru şi ceva am văzut o maşină în spate. Ne-au oprit şi ne-au spus că au văzut că e maşina prefecturii, dar au vrut să se convingă că este domnul prefect. Eu chiar am întrebat dacă de obicei se fură maşina prefectului şi eu nu ştiu”, a spus Alin Popoviciu.

Prefectul: “Se ştia că e vorba de o coloană oficială”

Prefectul Mircea Băcală susţine aceeaşi variantă cu Alin Popoviciu. Prefectul spune, însă, că ministrul „a vrut să fie modest” şi nu a vrut antemergător, acesta fiind şi motivul pentru care maşina Prefecturii Timiş a preluat conducerea coloanei. „Trebuia să ajungem de la Făget la Timişoara în jumătate de oră. Nu erau pornite semnalele acustice şi luminoase, dar se ştia că e vorba de o coloană oficială”, a spus prefectul Mircea Băcală. Acesta a mai spus că după ce a fost oprit a fost nevoit să conducă din nou cu viteză pentru a ajunge din urmă coloana ministrului. Prefectul a mai spus că i-a raportat incidentul şefului Poliţiei, dar nu a cerut niciun fel de sancţiuni pentru agenţi.

Citeşte şi Scandal fără precedent după ce poliţiştii l-au oprit în trafic pe prefectul de Timiș care gonea cu ministrul pe urme

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite