Începe perioada de înscriere pentru admiterea la Institutul Naţional de Magistratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Institutul Naţional de Magistratură organizează concurs de admitere, în perioada iulie 2021 – aprilie 2022, pentru 300 de auditori în justiţie, dintre care 175 de judecători şi 125 de procurori. ”Sistemul de justiţie are nevoie imperioasă de judecători şi procurori”, a transmis, vineri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, care a anunţat că doreşte ”o competiţie reală şi de calitate”.

Concursul de admitere la INM este organizat în perioada iulie 2021 – aprilie 2022, iar vineri începe prioada de înscriere. Aceasta se va derula până în 10 august.

Ulterior, vor avea loc probele scrise, evaluarea psohologică şi ultima etapă va fi cea a interviului.

Calendarul complet, condiţiile de participare şi alt detalii se regăsesc aici.

Taxa de înscriere este de 1.400 de lei, criticată de unele asociaţii ale magistraţilor care reclamă creşterea nejustificată a preţului, de la 650 de lei cât a fost în 2019. 

”Sistemul de justiţie are nevoie imperioasă de judecători şi procurori. A fost ratat un an de concursuri de admitere la INM şi în magistratură şi efectele se vor menţine o perioadă de timp”, a transmis, vineri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Acesta a anunţat că doreşte ”o competiţie reală şi de calitate”.

”Îmi doresc o competiţie reală şi de calitate, un concurs cu mulţi candidaţi din tându cărora să fie selectaţi, pe merit, viitorii magistraţi. Absolvenţii de drept au acum ocazia să opteze pentru intrarea în magistratură şi să contribuie astfel la o justiţie dreaptă şi în interesul cetăţenilor”, a transmis ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite