Începe Marea Curăţenie Naţională. Crezi că vor termina într-o zi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă are loc marea curăţenie naţională. Echipa „Let`s Do It, Romania!” a terminat pregătirile pentru 24 septembrie şi a finalizat  lista punctelor de înregistrare disponibile în fiecare judeţ, unde voluntarii care vor să participe la curăţenie se pot înscrie.

Organizatorii susţin că anul acesta se aşteaptă ca 500.000 de voluntari să participe la strângerea gunoaielor din toată ţara.

„Sunt mulţi voluntari de la instituţiile care ne susţin- Mediu, Transporturi Educaţie. De la CFR vin 10.000 de oameni, Foarte mulţi voluntari vor veni de la şcoli, numai de la Vaslui vin 5.000 de voluntari. Vin oameni şi de la companii- aproximativ 3.000 de voluntari”, a spus Ionuţ Tunaru, coordonatorul proiectului Let s Do It Romania!. Până acum, echipa de voluntari Let s Do It Romania! A descoperit 9.000 de mormane de gunoaie, situate în afara oraşelor sau în ariile protejate.

Cei care vor să participe la curăţenie în apropierea oraşului în care locuiesc vor primi echipament mânuşi şi saci de la punctele de înregistrare care se găsesc la www.letsdoitromania.ro/vreau-să-particip.

Harta gunoaielor din România

Harta gunoaielor din România lui 2011

Ce trebuie să ştie voluntarii:

-Strângerea gunoaielor începe sâmbătă dimineață, de la ora 8, iar voluntarii sunt aşteptaţi la punctul de înregistrare cel mai apropiat de zona în care locuiesc. Este foarte important ca toți voluntarii să treacă pe la un punct de înregistrare, ca să primească informații despre curățenie, să semneze instrucțiunile de siguranță și să fie luati în evidență pentru rezultatele proiectului

- Curățenia durează de la ora 8 la ora 15. Dupa această oră începe ridicarea sacilor cu deșeuri.

-Voluntarii sunt rugați să parcurgă Manualul de Curățenie și Normele de siguranță cu toate informațiile necesare despre curățenie

-În cazul în care se poate, voluntarii sunt rugați să vină cu propria pereche de mănuși și rolă de saci (120l).

- Îmbrăcămintea trebuie să fie adecvată condițiilor meteo.


- După curăţenie, toţi voluntarii sunt rugați să confirme rezultatele activității lor, pentru a fi determinate zonele curățate datorită proiectului “Let`s Do It, Romania!”. Modalitatea de raportare presupune trimiterea unui sms la numărul 1714 cu următorul format: Abreviere județ, Număr membri echipă, Număr saci strânși, ID morman (dacă există). O altă variantă este aceea de a accesa la mormanul alocat anterior pe site opțiunea „Curățat”. 

Până la 30 septembrie, voluntarii “Let`s Do It, Romania!” au pus la dispoziția tuturor celor interesați de proiect un call center special creat, disponibil la numărul de telefon 0318 21 21 21.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite