Începe competiţia la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmele care vor intra în competiţie în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vor începe sã fie prezentate în cea de-a patra zi, debutul fiind fãcut de un calup de nouã scurtmetraje ce vor fi difuzate începând cu ora 18:00 la Cinema Studio.

Printre primele filme din competiţie se numãrã 'Pierdut şi regãsit' al lui Joan C. Gratz, 'Barul' lui Joseph Pierce direct de la Annecy, 'Pantofarul' de David Doutel şi Vasco Sa, prezentat şi premiat la o serie de festivaluri importante de animaţie (Annecy, Monstra Lisboa) sau 'Cine rezistã cel mai mult' în regia lui Gregorio Muro.

De la ora 20:00 spectatorii vor face cunostinţã cu 'Selkirk, adevãratul Robinson Crusoe'. Mercenar pirat, faimos pentru încãpãţânarea şi egoismul sãu, Selkirk este ofiţerul navigator al galionului britanic Esperanza. Vasul navigheazã în Mãrile Sudului în cãutare de comori, iar în absenţa inamicilor, echipajul îşi omoarã timpul cu jocurile de noroc. Falit, deloc iubit de echipajul sãu şi de cãpitan, Selkirk este abandonat pe o insulã pustie, unde învaţã sã lase la o parte dorinţa de rãzbunare şi sã priveascã lumea cu alţi ochi.

La Cinema Patria, Stuttgart Animation Film Festival, unul din cele mai importante festivaluri de profil din lume prezintã la Anim'est de la ora 16:30 o selecţie de scurt metraje alese pe sprânceanã din competiţia sa.

Tot la Patria, de la 18:30, va putea fi urmãrit un titlu de referinţã pentru cariera lui Jiri Trnka, 'Privighetoarea împãratului', dupã o poveste de Hans Christian Andersen, despre cântecul unei privighetori care îl învaţã pe împãrat sã se revolte împotriva protocolului rigid din lumea sa pe cât de sclipitoare, pe atât de superficialã.

De la 22:30, poate fi urmãrit calupul trei de scurt metraje din secţiunea Animash.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est se desfãşoarã în perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite