Încă o sfidare marca Irina Radu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dl. Liviu Dragnea, condamnat penal, preşedinte al PSD şi aspirant mai în taină, mai pe faţă la postul de premier, şi-a ţinut promisiunea şi a depus luni în Parlament proiectul de lege aparţinând ilustrului său partid privind miraculoasa scutire a românilor de mai bine de 100 de taxe şi impozite.

Puţin contează că o parte dintre taxele de care ar urma să fim scutiţi au fost scoase demult. Efectul de imagine s-a produs. PSD vrea să ne meargă mai bine, nu prea contează cu ce preţ. Mulţi dintre români vor fi păcăliţi şi vor cădea în nemernica nouă capcană întinsă de conul Leonida ot Teleorman şi de partidul lui.

Printre taxele de care ar urma să fim scutiţi, dacă propunerea legislativă înaintată de PSD va trece, se numără şi cea radio-tv. Care, deşi are un cuantum minuscul, în total nici 7 lei pe lună, este privită de marea majoritate a românilor asemenea unor bani daţi pe nimic, numai şi numai pentru artificiala menţinere în viaţă a două servicii publice socotite a parazita viaţa de zi cu zi din România.

Dacă Radioul public se bucură, totuşi, de o imagine ceva mai bună, nu acelaşi lucru se poate spune despre TVR. Cauzele gravei crize de imagine traversată de bătrâna doamnă din Dorobanţi, foarte curând sexagenară, sunt multiple. O parte dintre acestea sunt reale, altele inventate de o curioasă cârdăşie dintre guvernanţi, politicieni, foşti preşedinţi- directori generali şi posturi concurente. Până şi de o parte dintre angajaţii SRTV care sunt departe a fi toţi chiar nişte sfinţi.

Era de aşteptat ca posibila eliminare a acestei taxe să provoace exclamaţii de bucurie din partea multor cetăţeni. Dar ca ea să fie aplaudată de însuşi preşedintele-director general al SRTV mi se părea peste poate.

Peste poate dacă nu aş fi ştiut că acest pdg este o fiinţă de gumilastic, profund încatenată, subordonată, îndatorată politic pe nume Irina Radu. Ajunsă într-o funcţie prin nimic meritată, ca la loz în plic, prin sistemul mai trage o dată, după repetate votări. Până a ieşit cine trebuie! Doamna Irina Radu!

Într-o scurtă, nătângă declaraţie de presa, sus-menţionatul personaj a spus că mai sunt ţări pe lumea aceasta în care Televiziunea Naţională este subvenţionată prin bani venind direct de la guvern. Că oricum TVR a fost adesea acuzată că se află în slujba celor aflaţi la putere aşa că nu ar fi mare lucru dacă finanţarea directă de la buget ar readuce în prim-plan astfel de discuţii. Că independenţa TVR nu ar fi garantată de sursa de finanţare, ci de jurnalşti. Curios mod de a privi o chestiune de imagine de un om care se presupune a fi specialist în comunicare publică. Un ins căruia puţin îi pasă că Televiziunea pe care a fost numit să o conducă va ajunge să semene cu o agenţie guvernamentală. Curios mod şi nu prea.

De fapt, e clar. Nu putem în nici un caz să o suspectăm pe atât de vicleana Irina Radu de naivitate. De prostie nici atât. Doamna Irina Radu duce la îndeplinire un ordin venit de la partid. Acela de a-şi aplauda la scenă deschisă şeful! Cel în ale cărui graţii trebuie să se menţină pentru a-şi putea conserva pe mai departe funcţia dobândită într-un chip nu tocmai onorant.

Bravo! Doamna Irina Radu are toate motivele de a fi mândră. A mai marcat o dată la capitolul ticăloşii şi bătaie de joc la adresa telespectatorilor români şi a angajaţilor cinstiţi din TVR!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite