Încă o brută care se laudă pe Facebook că şi-a bătut iubita. Ordinul de restricţie, o hârtie fără valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Asta sunt eu”, se laudă un bărbat pe Facebook unde a postat şi un filmuleţ în care apare lovind fără milă o femeie. Agresiunea s-a petrecut în urmă cu o lună într-o spălătorie. Imediat după aceea victima sa, Petronela Ibranyi, a fugit din ţară.

Nu înainte însă de a cere un ordin de restricţie. Între timp, şi acest ordin a fost încălcat de trei ori de către agresor. Abia acum poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Potrivit imaginilor postate pe Facebook, în momentul în care cei doi parteneri de afaceri intră în raza camerei de supraveghere, bărbatul, Leondard Greaca, se întoarce şi o loveşte pe femeie. Aceasta cade şi se loveşte cu capul de uşa unei maşini de spălat. Deşi rămâne la pământ victima este lovită în continuare cu pumnii şi picioarele. „Am fost la spital. Am avut 6 copci în cap”, a povestit ulterior femeia. 

„Pentru ce a postat pe internet, ar trebui testat psihologic şi psihiatric, are probleme majore. Felul în care o loveşte pe femeie denotă o iresponsabilitate totală, putea să moară oricând din loviturile respective. Am avut cazuri similare în care în special femeile, care nu au ştiinţa perceperii pericolului şi a intensităţii lui, au fost luate prin surprindere de astfel de lovituri şi au murit ulterior”, a declarat, pentru „Adevărul”, Dan Antonescu, fostul şef al Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. 

O problemă, arată acesta, e faptul că sancţiunile pentru încălcarea ordinului de protecţie sunt nesemnificative. În acest caz, bărbatul a încălcat ordinul de protecţie de trei ori şi, cu toate că victima era în străinătate, el îi trimitea acesteia mesaje în care o ameninţa cu moartea, arată surse apropiate anchetei. „Eu nu prea am văzut oameni sancţionaţi corespunzător pentru încălcarea ordinului de protecţie şi pentru că au beneficiat de această indulgenţă a legii şi a judecătorului, implicit, au continuat, au luat-o ca pe o încurajare”, a completat Antonescu. 

Dovadă că legile nu sunt aplicate aşa cum trebuie stă şi faptul că o anchetă în acest caz a fost declanşată abia acum după ce agresorul a postat filmul cu agresiunea pe Facebook. Poliţia are şi o scuză. 

„Bătaia a avut loc la începutul lui noiembrie şi abia acum au apărut imaginile pe internet, iar poliţia s-a autosesizat în urma apariţiei acestor imagini. S-a început urmărirea penală pentru loviri şi alte violenţe. De asemenea, a fost deschis şi un dosar penal pentru încălcarea ordinului de protecţie. Victima a depus reclamaţie la Parchet şi nu la Poliţie cu privire la acest ordin pe care îl obţinuse după ce a fost agresată în acea spălătorie”, arată oamenii legii. 

Acest caz apare la scurtă vreme de la momentul în care un tânăr din Ploieşti publica pe Facebook un filmuleţ teribil în care se vedea cum îşi tortura iubita. Acesta a fost reţinut după ce a făcut public un video în care se vede cum îşi taie iubita cu cuţitul, cum îi sparge sticle şi pahare şi cap şi pentru toate acestea o obligă să-i pupe mâinile şi picioarele.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite