Încă un angajat al Penitenciarului Giurgiu a contactat noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Giurgiu

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, contact al poliţistului de penitenciare testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 pe 17 aprilie, a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus.

Cel de-al doilea angajat confirmat pozitiv la Penitenciarul Giurgiu face parte din grupul de contacţi, în număr de 16, atribuit cazului confirmat iniţial. Acesta nu a exercitat atribuţii de serviciu în spaţiul de deţinere şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate.

„Precizăm că, până la acest moment, cu excepţia celor două cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu. Toţi contacţii au fost testaţi şi rezultatele sunt în aşteptare”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor..

Cazul Jilava

Reamintim că şi un gardian de la Penitenciarul Jilava confirmat cu noul coronavirus. După verifică s-a ajuns la concluzia că acesta a avut contact cu aproape 500 de deţinuţi şi cu 33 de angajaţi ai închisorii. Oficialii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor spun că spitalele din închisori au pregătit paturi de tratament şi camere de izolare în contextul răspândirii noului coronavirus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite